muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín:
13°

La Selectividad tindrà menys pes en la nota final que l'expedient acadèmic

Els sindicats adverteixen del risc que s'inflin les qualificacions

El Consell de Ministres aprovà ahir un reial decret pel qual es modifica la prova d'accés a la Universitat, que entrarà en vigor a partir de la pròxima convocatòria de juny del 2000, i que atorga major pes en la nota definitiva a l'expedient acadèmic que a la nota de Selectivitat, a més de ponderar més aquelles assignatures vinculades amb la carrera elegida per l'alumne.

Segons explicà el ministre d'Educació i Cultura, Mariano Rajoy, aquesta reforma, que s'ha fet seguint les recomanacions aprovades per unanimitat per tots els grups polítics en la Comissió d'Educació i Cultura del Senat, té com a finalitat «realçar els criteris de mèrit i capacitat per accedir a la Universitat», perquè atorgar més pes a l'expedient acadèmic suposa reconèixer el «treball de molts d'anys i que no es jugin tot a una prova», subratllà.

D'aquesta forma, per establir la nota mitjana final, l'expedient del Batxillerat comptarà el 60 per cent de la nota definitiva, mentre que la qualificació de la prova de Selectivitat, el 40 per cent. Fins ara, tant la nota del Batxillerat com l'examen tenien el mateix pes, és a dir, el 50 per cent.

D'altre costat, els sindicats d'ensenyament consideren un «retoc» les reformes de selectivitat, i demanaren que es controlin els centres perquè no «inflin» l'expedient dels alumnes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris