algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Maragall diu que assolí «una victòria a termini» i que Pujol no podrà acabar la legislatura

El líder socialista veu difícil un govern estable perquè «tot depèn d'un diputat o d'un constipat»

El candidat socialista a la Presidència de la Generalitat, Pasqual Maragall, proclamà ahir que els resultats aconseguits a les eleccions del passat 17 d'octubre són «una victòria a termini» que marquen «un període de pregovern que pot durar unes setmanes, mesos o anys, però difícilment durarà 4 anys».

Maragall, que presidí ahir la primera reunió del nou Grup Socialista al Parlament, va dir als seus 50 diputats que «estam preparats per governar» i considerà que això és només qüestió de temps. «L'aigua finalment bull, però abans ha de passar un temps sota el foc», sentencià.

Fins que això arribi, Maragall assenyalà que si li correspon liderar l'oposició aquesta serà «respectuosa i estable», encara que afegí que en aquests moments ningú no sap què passarà. Després de deixar clar que acceptarà «absolutament i total» la decisió que prengui el Parlament quant a l'elecció del nou president de la Generalitat "«sigui la que sigui»", constatà que «no serà senzill que del resultat que han donat aquestes eleccions es pugui extreure un govern estable». «Quan tot depèn d'un vot o d'un constipat, l'estabilitat del govern, com a mínim, està en qüestió en qualsevol escenari, fins i tot si nosaltres governéssim», segons il·lustrà la complexa situació política que han llançat les urnes.

Pasqual Maragall va dir dit que l'actitud del seu grup «és de clara afirmació que, des del punt de vista de nombre de vots, hem guanyat, per descomptat», encara que anuncià que ja no ho tornarà a «repetir» ni «insistirà» perquè això ja ha quedat instal·lat a l'opinió pública. Assenyalà, no obstant això, que «hem de visualitzar que a Catalunya les coses estan canviant i demostrar que les forces de progrés tenim la majoria social».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris