algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

La defensa d'Augusto Pinochet apel·la contra la sentència d'extradició

Aquesta passa desmenteix per si mateixa un pacte amb el Govern britànic

Els advocats d'Augusto Pinochet presentaren ahir, davant la High Court of Justice (Tribunal Suprem d'Anglaterra i Gal·les), l'apel·lació a la sentència, dictada el passat dia 8 d'octubre pel magistrat Ronald Bartle, on s'autoritza el procés d'extradició de l'exdictador xilè a Espanya.

La defensa del general sembla estar disposada a esgotar totes les possibilitats que li brinda la llei perquè Pinochet no hagi d'enfrontar-se a la Justícia. Si el Tribunal Suprem es decideix en contra seu, existeix la possibilitat de recurs a l'alta instància judicial del Regne Unit, la Cambra dels Lords.

Tot sembla indicar que l'estratègia organitzada pel Govern xilè no ha tingut efecte. Aquesta estratègia consistia, segons havien informat alguns diaris londinencs, en un pacte amb el ministre de l'Interior britànic, segons el qual aquest es comprometria a deixar en llibertat Pinochet; i, així, els advocats no presentarien l'apel·lació i el senador vitalici s'estalviaria haver de passar per un procés de devers un any.

I és que sembla que les raons humanitàries que Jack Straw podria tenir en compte, al final del procés, és una de les poques esperances que tenen els advocats del general. El Tribunal Suprem no haurà de decidir si els càrrecs dels quals se l'acusa (34 de tortura i un de conspiració per a la tortura) són certs; sinó si són delictes extradibles penats, tant en la legislació britànica com en l'espanyola, amb penes superiors als 12 mesos de presó.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris