algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
10°

Breus

• ECONOMIA

Augment del dèfict de l'Estat El dèficit de l'Estat en termes de comptabilitat nacional, criteri homologat per la Unió Europea, se situà en acabar setembre en 1'6 bilions de pessetes, xifra superior en un 49'9 per cent a la registrada en el mateix període de l'any anterior i equivalent a l'1'3 per cent del PIB, informà ahir el secretari d'Estat de Pressuposts i Despesa, José Folgado. Els ingressos no financers ascendiren a 13'07 bilions de pessetes, amb un creixement del 6'2 per cent, i les despeses se situaren en 14'23 bilions de pessetes, amb un increment del 8'8 per cent respecte al mateix període de l'any passat. EP.

• TRIBUNALS

Fiscal reitera acusació d'estafa a Conde El fiscal del cas Banesto Luis López Sanz reiterà ahir l'acusació d'estafa contra l'expresident de l'entitat Mario Conde i diversos dels seus col·laboradors, per la seva participació en les operacions Concha Espina i Oil D'Or. Durant l'exposició de les conclusions finals del judici que té lloc en la Audiència Estatal (AN) contra Conde i altres deu acusats, el fiscal considera provada la «voluntat d'enganar», que es materialitzà en l'estafa a la Corporació Banesto per l'exbanquer.EFE.

Corcuera: «Malversar fons és irrellevant» L'exministre de l'Interior José Luis Corcuera al·lega en el recurs de reforma contra l'acte de la jutgessa Carmen Valcarce que l'acusa d'un delicte de malversació de cabals públics, que el pagament dels regals a les dones dels alts càrrecs d'Interior amb fons reservats, «hauria de ser penalment irrellevant».

Cardenal explica omissió de Pinochet El fiscal general de l'Estat, Jesús Cardenal, insistí ahir que tant en la Memòria de la Fiscalia com en la Comissió de Justícia ometé el cas Pinochet per estar sub judice. «No s'ha fet referència perquè en general no es fa a les qüestions que estan sub judice, llevat que naturalment al fiscal general de l'Estat se li demani una compareixença per parlar específicament d'aquests casos», indicà en declaracions a Ràdio Nacional Espanya.EP.

• ACCIÓ SOCIAL

Llei per conciliar treball i família El Congrés aprovà ahir totes les esmenes aportades pel Senat a la Llei de conciliació familiar, un text que obté així definitivament llum verda. El projecte de llei amplia el dret a la reducció de jornada i excedència als treballadors que s'hagin d'ocupar de persones grans i malaltes, i facilita als homes l'accés a l'atenció del fill des del moment del seu naixement o de la seva incorporació a la família podent gaudir de fins a 10 setmanes de paternitat. EFE.

• CATALUNYA

En llibertat 2 dels 14 presos antifeixistes La jutgessa Remei Bona ordenà la posada en llibertat de dos dels 14 joves empresonats pels disturbis del Dia de la Hispanitat en el barri de Sants de Barcelona a l'entendre que «sembla haver-se aplacat el rebuig social per la violència gratuïta» desplegada pels detinguts. L'ordre afecta Guillem C.P. i David H.B., els dos únics empresonats de 16 anys. La jutgessa decidí decretar la presó condicional a 14 detinguts per l'alarma social que provocà la manifestació antifeixista.EP.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris