muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín:
13°

Jesús Gil: «És fals que m'apropiàs de 4.442 milions del tresor de Marbella»

El diari «El Mundo» publicà que va fer servir quatre empreses seves amb aquesta finalitat

El batle de Marbella, Jesús Gil y Gil, «s'apropià, entre 1991 i 1995, d'almanco 4.442 milions de pessetes de doblers negres, generats a través de les societats municipals de l'ajuntament marbellí», segons publicà ahir el diari El mundo.

Aquest diari precisa que Contratas 2.000 és la principal societat utilitzada pel regidor de Marbella per a presumptes operacions d'apropiació, que es reflecteixen en «una comptabilitat paral·lela» que el rotatiu afirma tenir en el seu poder.

Hi afegeix el diari que Gil se serví de quatre societats privades «fantasmes» constituïdes a Madrid " pedreres Nasok, Contratas Peninsulares, Dintak i El Plantío-, i que «generaven tantes factures falses com eren necessàries per fer quadrar els comptes de la caixa B».

D'aquesta manera, assenyala l'esmentada informació, es compensava la sortida sistemàtica d'efectiu, i «amb unes factures s'«acreditaven» una sèrie de serveis que no existien "generalment, serveis que mai no havien estat realitzats"; i en altres ocasions s'inflaven els pressuposts de les obres».

El batle de Marbella va atribuir ahir a un «muntatge» la documentació publicada pel diari El Mundo sobre una presumpta apropiació indeguda de fons municipals; i acusà el seu exadvocat, José Luis Sierra, d'haver «manipulat» i «filtrat» totes aquestes «falsedats».

Jesús Gil volgué recordar que José Luis Sierra «era qui duia les auditories; amb ell en les societats municipals es torbava el lliurament de comptes del consistori a nivell oficial»; perquè, segons digué, «no deixava que ningú hi ficàs les mans». Per això, acusà el lletrat d'haver «manipulat» i «col·locat» totes aquestes falsedats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris