muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín:
13°

Pujol anuncia un govern «monocolor» de CiU amb vocació nacionalista

Prefereix que ERC i PP li donin suports junts o s'abstenguin ambdós en la investidura

61326

Jordi Pujol presidí ahir la primera reunió de l'Executiva de Convergència i Unió.

El president de la Generalitat en funcions i candidat a ocupar de nou al càrrec, Jordi Pujol, anuncià ahir que vol formar «un govern monocolor de Convergència i Unió» i que la remodelació del Govern actual serà immediata, sense esperar a la celebració de les eleccions generals d'abril.

Pujol reiterà la seva posició que CiU és l'únic grup que pot formar govern després dels resultats electorals de diumenge passat. En ser preguntat respecte quina podria ser la sortida si es trobàs impossibilitat per formar govern per falta de suports, Pujol va dir que en aquest cas «haurien de repetir-se les eleccions, però no crec que ningú ho desitgi».

El president de la Generalitat en funcions negà de forma rotunda que hi hagi una situació d'interinitat a la Generalitat: «No estam en un estat d'interinitat. Si les coses les plantejàs així jo podria esperar al canvi de Govern en el mes d'abril, fins després de les eleccions generals. No és així, canviaré el Govern ara».

Pujol va dir que es plantejava un govern «monocolor» de Convergència i Unió, encara que és possible que hi hagi algun independent. Tot i això, Pujol pretén que ERC i PP li donin suport en el vot d'investidura en primera volta, o que ambdós partits s'abstinguin i en una segona volta surti elegit per majoria simple.

Pujol té molt fàcil aconseguir el suport del PP, que ja ho ha anunciat explícitament de forma reiterada, però li resulta molt difícil aconseguir el suport d'ERC. Per això CiU està llançant caporals als independentistes, i així ho ha fet al llarg de tota la campanya electoral.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris