muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

RTVE i la cimera de la UE centren un intens debat entre Aznar i Almunia

Almunia acusa el president de manipular l'ens i de poca eficència a Europa

El president del Govern, José María Aznar, demanà ahir al secretari general del PSOE, Joaquín Almunia, que torni el «sentit comú» al PSOE, després que aquest acusàs l'Executiu de conduir l'Ens Públic a les quotes «inaudites i creixents de manipulació».

Durant la sessió de control parlamentària, José María Aznar respongué el líder socialista demanant-li que torni el «sentit comú» al seu partit perquè en el darrer trimestre proposant mesures que van en contra de la igualtat dels pensionistes, amenaçà d'abandonar el Pacte de Toledo, deixà les seves responsabilitats en las institucions del Consell de RTVE i el control parlamentari i fins i tot posà en qüestió les regles de joc electorals.

D'altra banda, el president del Govern destacà ahir que gràcies als acords adoptats durant el Consell Extraordinari de la UE celebrat a Tampere (Finlàndia) aquest últim cap de setmana, el terrorisme serà un dels delictes «en què se centrarà l'enfortiment de la cooperació policíaca europea» cosa que, explicà, es durà a terme mitjançant equips conjunts dels estats membres i Europol. Ressaltà, a més, que en matèria antiterrorista, seran també elements importants la supressió de l'extradició i l'establiment del principi de reconeixement mutu de sentències.

Aznar explicà que moltes altres decisions adoptades tindrien repercussió específica en matèries que interessaven a Espanya. Entre aquestes, el cap de Govern esmentà les referides al problema de la droga, on, destacà, s'havia avançat en la cooperació europea tant en la prevenció, com en la lluita contra el narcotràfic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris