algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

Breus

• RACISME

Pintades xenòfobes a Olot Diversos vehicles i pisos propietat d'immigrants gambianesos aparegueren amb pintades de caràcter racista durant les darreres 48 hores en el barri de Sant Roc d'Olot. Les pintades, amb consignes xenòfobes com «fora negres», amb símbols com l'esvàstica nazi i lloances a Hitler, aparegueren en cinc cotxes i una moto propietat dels gambians. A més, també aparegué una altra pintada en l'interior de l'entrada d'un immoble, situat en el número 5 del carrer Lleida, en què es podia llegir: «Negres fora. Neteja Espanya».E.P.

• POLÍTICA

González se sentia un destorb L'expresident Felipe González va insistir la nit de dilluns que no té «cap temptació» de tornar a la primera línia de l'activitat política, posició que va abandonar el 1997, segons revelà, perquè se sentia «un destorb» a causa del nivell de rebuig que havia provocat en la societat. «Millor una retirada discreta pel fòrum», comentà.E.P.

Més sobre González Felipe González va ironitzar sobre la interlocutòria de processament de la jutgessa del cas fons reservats contra dos dels seus exministres i diversos alts càrrecs del govern socialista, subratllant el fet dels cinc anys que ha durat el procediment abreujat i la coincidència de la seva difusió amb la celebració de les eleccions catalanes.E.P.

• TURISME

Cinc vegades més que la mitjana mundial El creixement del turisme a Espanya és cinc vegades superior al de la mitjana mundial, segons afirmà ahir el director de Turespaña, Carlos Forn, en el marc de la inauguració de la Trobada del Sector del Turisme organitzat pel grup Recoletos que se celebrà ahir i avui a Barcelona. Així, Forn indicà que Espanya està creixent a un ritme «cinc vegades superior a la mitjana mundial d'atracció de turistes» i assenyalà que aquest creixement serà el 1999 superior al 9 per cent en quant a número de turistes, i d'un 12 per cent en ingressos percebuts per turisme.E.P.

CiU donarà suport als pressuposts El secretari general de Convergència Democràtica de Catalunya, Pere Esteve, manifestà ahir que «Convergència i Unió no variarà el seu suport a l'estabilitat del Govern a Madrid «després de les elecions catalanes» Esteve afegí que «nosaltres resistirem la conjunturalitat. Volem l'estabilitat de l'Estat i per això mantindrem el suport. El dirigent de CiU descartà fer cap canvi en les relacions de CiU amb el Govern central, i donà per segur el suport de CiU als pressupostos generals de l'Estat.E.P.

• TRIBUNALS

Garzón imputa 29 militars argentins El jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón imputà ahir altres 29 militars i policies en el sumari en el qual investiga els crims ocorreguts durant la dictadura militar d'Argentina, amb la qual cosa són ja 189 les persones a les quals el magistrat acusa d'haver comès delictes de genocidi, terrorisme i tortures durant la repressió militar argentina, segons informaren ahir fonts jurídiques. Les 29 noves imputacions es produeixen a petició de la acusació que representa Izquierda Unida. E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris