nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

Maragall i el PSC queden tots sols

Les altres forces assumeix que Pujol és el guanyador de les eleccions catalanes

La resistència del socialista Pasqual Maragall a reconèixer que ha perdut les eleccions catalanes "tot i haver estat l'opció més votada" ha desencadenat una allau de reaccions en contra seva. Es recorda a Maragall que les Balears i Aragó són presidides per dos socialistes que no obtingueren ni més vots ni més escons que les llistes populars, i que en democràcia s'han d'acceptar les regles del joc, que són establertes amb anterioritat als comicis.

Josep Antoni Duran i Lleida, president del Comitè de Govern d'Unió Democràtica de Catalunya, manifestà que Pasqual Maragall està tenint una actitud de «menyspreu» cap al Parlament de Catalunya. Per Duran, l'actitud de Maragall és «incomprensible», i que «en el propi si del PSC hi ha els qui discrepen de la seva manera de fer les coses. L'elecció del president de la Generalitat és una decisió que han de prendre els diputats. Aquestes no són unes eleccions de precampanya molt a l'americana, però som a Catalunya, no a Amèrica. Eren eleccions al Parlament de Catalunya, no eleccions presidencials».

Pere Esteve, secretari general de CDC, digué que amb la declaració pública de Maragall, en la qual reclamava poder formar govern per ser la llista més votada, «deslegitima i desqualifica als presidents socialistes d'Aragó i de les Balears». Esteve recordà les paraules de Maragall en la precampanya electoral, que llegí textualment: «No excloc cap pacte, perquè el que ha ocorregut a Aragó i a les Balears és perfectament raonable».

Josep Lluís Carod Rovira, secretari general d'ERC, afirmà que «l'actitud que manté Maragall de pretendre formar govern abans que Jordi Pujol és com a mínim insòlita», perquè, amb l'actual marc legal, «correspon al líder de CiU fer les primeres gestions», com a cap de la llista que ha obtingut més escons. «Només si fracassàs l'intent de Jordi Pujol d'aconseguir la majoria suficient a la volta que fos, tindria sentit que llavors començàs un segon intent», per «sentit comú» per part de Maragall, com el segon amb més escons. «Si també fracassàs, ens tocaria a aquells que venim en tercer lloc», afegí Carod.

Josep Piqué, portaveu del Govern central, qualificà d'«estrany» que Maragall insisteixi a dir que ell ha guanyat les eleccions. El ministre demanà «coherència», i subratllà que el candidat socialista no pot formar majoria. «Seria bo que Maragall i el PSC reconeguin que no han guanyat les eleccions».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris