algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

ERC votarà contra la investidura de Pujol si no s'accepta el tripartit

Carod descarta un pacte bilateral i avisa que no seran «la crossa de ningú»

El secretari general d'ERC, Josep Lluís Carod-Rovira, insistí ahir a defensar la seva proposta per un govern tripartit CiU-PSC-ERC, i en rebutjar en principi qualsevol altra opció que passi per un pacte bilateral. Carod, que avançà a més que no seran «la crossa de ningú», indicà així mateix que, si no tira endavant la seva proposta a tres bandes, en principi el seu vot serà contrari a la investidura de Jordi Pujol.

Els republicans entenen que a les eleccions hi ha hagut un «empat tècnic» entre CiU i PSC que fa encara més aconsellable la seva proposta, ja que, segons Carod, no seria lògic que quedàs fora ni el partit amb més escons (CiU) ni el partit més votat (PSC). «Sense aquest tripartit no sembla lògic que ERC pugui participar en qualsevol combinació de govern», apuntà Carod-Rovira, qui ha al·legat a més que alguns dels eixos bàsics del programa d'ERC «no són possibles» amb un govern feble o en minoria. Per exemple, la reforma de l'estatut requereix el vot del dos terços de la cambra, i el canvi en el sistema de finançament ha de comptar amb majoria absoluta.

Així mateix, Carod va dir que aquesta solució seria també la via per superar els «vint anys de lluites estèrils» entre CiU i PSC, sent ERC qui assumiria el «paper de pont, de mediador, de conciliador». Carod afirmà que si CiU o PSC queden fora del govern es prolongarà fins a «l'eternitat» la «fractura política» a Catalunya.

Per això, el líder d'ERC reclamà a Jordi Pujol i Pasqual Maragall que «estiguin a l'altura de les circumstàncies» i que «cap dirigent» sigui «obstacle» per a aquesta proposta. En aquesta línia volgué distingir que la seva proposta és un «tripartit», i no un «tripersonal».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris