lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

CiU reclama a Maragall que reconegui que ha perdut les eleccions

Pujol comença els contactes amb ERC i PP per confirmar suports poselectorals

59344

Prop d'un centenar de funcionaris reteren un homenatge a Jordi Pujol quan arribà al seu despatx.

El president en funcions de la Generalitat, Jordi Pujol, es posà ahir en contacte amb el secretari general d'ERC, Josep Lluís Carod Rovira i amb el president del PP català, Alberto Fernández Díaz, amb els quals pretén garantir les col·laboracions postelectorales sense plantejar la necessitat de firmar un pacte governamental amb cap d'ells. La continuïtat és la principals pretensió de Pujol a l'hora de plantejar la legislatura que comença. Això és, la continuïtat d'un govern sense majoria absoluta, com el que ha acabat o en el qual el president s'acostà a qui millor li convenia "PP o ERC" segons el moment. Així ho corroborà el conseller d'Economia en funcions de la Generalitat, Artur Mas, qui recordà que en la passada legislatura tampoc no tingueren majoria absoluta i no feren «cap acord estable amb ningú, sinó pactes puntuals, segons els temes».

D'altre costat, el president del Comitè de Govern d'Unió Democràtica de Catalunya, Josep Antoni Duran Lleida, i el secretari general de Convergència Democràtica, Pere Esteve, demanaren ahir en una declaració davant la premsa que els socialistes acceptin les regles del joc «i qui ha guanyat segons les regles del joc és Convergència i Unió». Com se sap, Jordi Pujol i CiU guanyaren en nombre d'escons, però els socialistes han tingut 5.000 vots més en el conjunt de Catalunya.

Tant Duran com Esteve felicitaren Maragall pels resultats obtinguts pels socialistes en aquestes eleccions, però tot seguit assenyalaren que «els socialistes estan expressant que no saben perdre i és important que acceptin la legitimitat de la victòria de CiU». Afegí que «moralment i políticament el que compta són els escons».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris