algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Breus

• POLÍTICA

Els partits limiten el transfuguisme Els partits polítics firmants del Pacte contra el Transfuguisme (1998) estudiaran possibles reformes legals i reglamentàries que limitin la capacitat d'actuació política dels trànsfugues en les corporacions locals. En concret, una de les mesures contemplades serà la possibilitat d'elegir majories qualificades per presentar mocions de censura en el primer i en el darrer any de la legislatura municipal. E.P.

• ACCIÓ SOCIAL

Senat debat conseqüència intolerància El tràfic de mà d'obra, els maltractaments a dones i a nins, la violència del carrer i juvenil, les agressions racistes i la violència en el futbol seran alguns dels temes que estudiarà una ponència del Senat que es crearà en pocs dies. Encara que tots els grups parlamentaris donen suport a la iniciativa, alguns expressen els seus dubtes sobre l'efectivitat d'aquesta ponència pel poc temps que queda de legislatura. E.P.

• TREBALL

Ministeri detecta frau de 2.000 milions La Comissió d'Investigació del Pacte de Toledo haurà d'estudiar, entre altres qüestions, fraus empresarials en les bonificacions a la contractació estable per valor de 2.023 miliones de pessetes. I és que la Inspecció de Treball ha detectat aquestes irregularitats en la contractació acollida a la Reforma Laboral del maig del 1997 fins a agost del 1999. E.P.

• HISENDA

Rato gasta mil milions a explicar l'IRPF Més de quinze milions de contribuents rebran en els pròxims dies una carta del viceministre d'Economia i Hisenda, Rodrigo Rato, amb informació sobre el nou IRPF. L'Agència Tributària presentà ahir la segona fase de la seva campanya informativa sobre el nou impost, que entrà en vigor el passat 1 de gener i que servirà per primer pic com a referència per fer la declaració de la renda de l'any que ve. La campanya té un cost que ascendeix a 983 milions de pessetes. EFE.

• CRÒNICA NEGRA

Desapareixen tres mariners gallecs Tres mariners desaparegueren després de naufragar a prop de Cap Raso (Cascais, Portugal) el pesquer que tripulava rumb al Puerto de La Luz. Els mariners foren identificats com a Francisco Vázquez Rodríguez i Manuel Fernández Fiuza, ambdós de Muro Carnota (A Corunya), i Ramón Tajes Riveiro, de Lugo, segons informà ahir Emilio Otero Castro, fill de l'armador del vaixell, Antonio Otero López. E.P.

• TRIBUNALS

Tibidabo arrossega gestió De la Rosa El president de Grand Tibidabo, Francesc Xavier Pintó, manifestà ahir que la fallida de la companyia és «tècnica», ja que que no podia fer front al desequilibri patrimonial creat pel deute fiscal de 5.000 milions de pessetes, i que generava unes pèrdues permanents en la companyia. No obstant això, aclarí que «la fallida no afecta el parc d'atraccions del Tibidabo (PATSA), sinó només el holding Grand Tibidabo». E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris