algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Maragall insisteix que ha guanyat i que ha de ser el president de la Generalitat

Almunia considera que CiU comença a perdre influència en la política estatal

El candidat socialista a la Presidència de la Generalitat, Pasqual Maragall, continuà ahir en els seus tretze són tretze i tornà a proclamar-se guanyador de les eleccions catalanes. Maragall afirmà que compta amb el «mandat dels ciutadans de Catalunya per proposar a l'aprovació del Parlament un nou govern».

Pasqual Maragall insistí que els electors catalans «votaren a favor d'un canvi de govern» i considerà que el resultat aconseguit per CiU «desacredita categòricament» la coalició liderada per Jordi Pujol a l'hora d'intentar formar govern, encara que reconegué que «formalment» pot pretendre fer-ho.

Maragall expressà la seva «absoluta disponibilitat» per ser el candidat a la Presidència de la Generalitat i que sigui proposat pel nou president del Parlament per presentar davant la Cambra el seu programa de govern i sotmetre's amb posterioritat a la votació d'investidura. Davant aquestes paraules, el secretari general de Convergència, Pere Esteve, afirmà que la insistència de Maragall d'atribuir-se la victòria a les eleccions i pretendre formar govern, «és des de penós a inconcebible».

Esteve assenyalà també que Maragall «s'està inventant tota una filosofia política que no existeix», fet que qualificà de xocant i advertí que «els comentaristes polítics es quedaran espantats davant tanta gosadia».

D'altra banda, el secretari general del PSOE, Joaquín Almunia, assegurà ahir que l'estratègia d'obertura a la societat duta a terme per Maragall i el PSC és «un exemple per seguir» per al PSOE davant les generals del pròxim any, encara que no pot ser copiat «mimèticament».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris