algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
21°

Pluja, canvis i baixa participació

Els comicis vists des del carrer i des de les seus dels partits

La jornada electoral va iniciar amb canvis, com a mínim, meteorològics. Un canvi tan pregonat des del PSC i el seu estendard, Pasqual Maragall, tot i que la situació d'ahir no era la que els socialistes desitjaven. La demanda a la participació del PSC va deixar en un trist 59% el nombre d'electors, afavorint, a priori, CiU. Però no va ser així.

Els socialistes no es varen moure de la seva seu del carrer Nicaragua de Barcelona. Al tercer pis, un gran decorat groc cridaner, mesclat amb blau, centrava l'atenció dels que allà s'aplegaven mentre Kathleen (Tele 5) i Daryl Hannah no distreien ningú. A la dreta de l'escenari, un cartell indicava la «salida de emergencia». A l'esquerra, dos militants comentaven les dades de participació del migdia (24%), assegurant, com la cançó de Ja t'ho Diré, «Així i tot va bé», encara que fossin anteriors a les del 95.

Un comentari que no repetien a la llar d'Esquerra Unida Alternativa (Eu i A), on Antoni Lucchetti, el seu candidat, passejava neguitós, rient, «perquè avui no em surt res: la impressora s'ha posat en vaga». Al referent català d'Izquierda Unida, que tothom situava fora del Parlament, es queixaven de la baixa participació, afavorida per la bipolarització.

I mentre Els Verds (EV) d'Elisenda Forés s'aplegaven a un petit centre cultural devora el Palau de la Música, els seus anteriors socis, IC-V, es reunien a la seva seu, al costat de l'ajuntament de Barcelona. EV, també fora de la Cambra catalana, ho feia com abans, al voltant de les taules d'un bar, fent servir «l'esperança» del seu color. A IC-V, es mostraven pessimistes. Higini Clotas, diputat ecosocialista, afirmava tenir unes «previsions força catastròfiques» mentre observava que havia sofert la seva seu: al despatx d'Eulàlia Vintró, fils i monitors i periodistes a la comissió permanent i més periodistes a la secretaria política.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris