algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El PSOE vol la dimissió de Cardenal per la relació amb la defensa de Liaño

El magistrat condemnat afirma que la sentència menysprea el testimoni del jutge Garzón

El portaveu del Grup Socialista en la Comissió de Justícia i Interior del Congrés, Alvaro Cuesta, afirmà ahir que el fiscal general de l'Estat, Jesús Cardenal, ha de dimitir per la seva coordinació amb la defensa del magistrat Javier Gómez de Liaño.

Alvaro Cuesta anuncià que el Grup Socialista aprofitarà la compareixença de Jesús Cardenal, dimarts en el Congrés, per informar sobre la Memòria de la Fiscalia; i per demanar la seva dimissió, a causa de la sentència del Tribunal Suprem que condemna Javier Gómez de Liaño a quinze anys d'inhabilitació pel cas Sogecable.

Al seu judici, «no són fets innocents», i per això Cardenal «ha de prendre la decisió lògica: dimitir, perquè ha fet un paper penós, i ha acabat d'enfonsar el prestigi mínim que deu tenir la Fiscalia com a òrgan al servei de l'ordre constitucional». D'altre costat, Gómez de Liaño assegurà ahir que la sentència del Suprem «menyspreà el jutge Baltasar Garzón», porquè no ha tingut en compte el seu testimoni durant el judici. «Garzón no m'ha decebut; feia temps que em portava decebut. Sí, em va sorprendre el seu fals testimoni comès en causa criminal; perquè en la sentència hi ha una cosa que em crida l'atenció, i és que menysprea Garzón», assegurà Gómez de Liaño.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris