algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Breus

• Sanitat

Musclos i copinyes immobilitzats El ministerio de Sanitat ha decidit immobilitzar totes les partides de musclos i copinyes procedents de França fins que el govern gal no especifiqui a quins establiments s'han distribuït les que estan contaminades, anuncià el director general de Salut Pública de l'Insalud, Juan José Polledo. El director general indicà que «el més perillós» són les copinyes, que han patit els efectes d'una marea roja i produeixen intoxicació per PSP (enverinament paralitzant per a mol·luscs).Precisà també que es creu que les partides afectades s'han distribuït fonamentalment a Irun. EFE.

• Justícia

Sobreocupació a les presons Les presons espanyoles tenen un nivell de sobreocupació del 108 per cent, segons reconegué el Govern central en una resposta parlamentària a la diputada d'EA, Begoña Lasagabaster. En la resposta l´Executiu afirmà que treballa per reduir la sobreocupació que ara suporten les presons espanyoles. En aquest sentit, recordà que el Consell de Ministres va acordar el mes d'abril passat revisar el Pla d´Amortització i Creació de Centres Penitenciaris per adequar les infraestructures penitenciàries a la demanda de la població reclusa. E.P.

• Política

Polítiques actives per aturar la fam El director general d'Acció Contra la Fam, Oliver Longué, assegurà ahir que «la solució per eradicar la fam en el món és possible», però que per això seria necessari una mobilització i una sèrie de polítiques per part de la comunitat internacional. Longué apuntà, amb motiu de la celebració del Dia Mundial de l'Alimentació, que «la fam afecta actualment 800 millions de persones en el món i que, a més, s'utilitza cada vegada més com una arma política». E.P.

Concentració d'okupes A prop d'un centenar de joves «okupes» es concentraren ahir l'horabaixa davant la Prefectura Superior de Policia de València en protesta per la detenció durant la matinada de 52 companys que havien ocupat el teatre-cinema Princesa. En la concentració d'«okupes», acompanyats de pares i familiars, els joves portaren una pancarta en la qual es llegia «Només volem un lokal, no la vostra repressió policíaca», al temps que llançaren crits de «Policia assassina» i corejaren altres consignes que eren contestades pels seus companys detinguts en les dependències policíaques. EFE.

• Crònica negra

Es cremen 4.000 quilos de lli La Guardia Civil informà ahir que a les 21.00 hores de despús-ahir s'originà un incendi en les immediacions de la cooperativa ´Lli Textil Extremadura S.L.´ ubicada a la localitat de Berlanga, i en la qual es varen cremar uns 40.000 quilograms de lli sense transformar, valorant-se els danys en unes 480.000 pessetes aproximadament. En l'extinció de l'incendi participaren bombers del Parc de la Diputació de Llerena, el batle i els regidors de la localitat, així com personal de la cooperativa i agents de la Benemèrita. De moment, s'instruïren diligències que seran entregades en el Jutjat d'Instrucció de Llerena. En opinió del batle de Berlanga, el socialista José Vera, l'incendi "de menor dimensió que el que es produí la passada primavera en la mateixa factoria" pot haver estat provocat, ja que presentava diversos fronts. Segons indicà, les subvencions s'havien cobrat abans que es calàs foc el lli. E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris