algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Més de cinc milions de catalans van avui a les urnes per triar president

La campanya ha estat polaritzada fonamentalment entre el candidat de CiU, Jordi Pujol, i el socialista Maragall

87754

Els candidats posaren ahir per als fotògrafs davant el Palau de la Generalitat, amb motiu de la tradicional foto de família.

Després d'una àrdua campanya electoral, més de cinc milions de votants tenen la darrera paraula per a la configuració del Parlament de Catalunya, en unes eleccions en les quals tots els sondeigs apunten a un resultat molt disputat entre el candidat de CiU, Jordi Pujol i el socialista Pasqual Maragall.

Durant els darrers dies de campanya, tots els líders polítics centraren els seus esforços a lluitar contra l'abstenció, reiterant el missatge de «no ens hem de confiar», apel·lant d'aquesta manera a la mobilització dels més de cinc milions d'electors. En total, hi haurà més de 2.500 col·legis electorals en tota la comunitat.

Des del començament de la campanya, la lluita per la victòria ha estat polaritzada fonamentalment entre dos partits polítics: CiU i el PSC, circumstància que el PP i ERC s'han esforçat a trencar. Els altres dos candidats amb dret en els mitjans informatius gratuïts en els mitjans públics, Esquerra Unida i Alternativa, i Els Verds han tingut una presència testimonial.

La campanya del Partit Popular s'ha centrat en la necessitat de «ser decisius» i fer que Pujol no depengui d'Esquerra Republicana, segons el seu candidat, Alberto Fernández Díaz.

Per la seva part, Esquerra Republicana estrenava candidat amb Josep Lluís Carod-Rovira, i arribava d'unes eleccions municipals que foren un èxit per a aquest partit que quedà tercer a Catalunya, després de PSC i CiU. L'eix de la campanya era trencar el bipartidisme, i aconseguir que ERC quedàs com a tercer partit davant del PP. El lema ha estat «Aire fresc».

La campanya d'Iniciativa per Catalunya-Verds, amb un líder dels més coneguts, Rafael Ribó, se centrà en Barcelona i el seu cinturó, amb visites a uns parcs naturals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris