muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín:
13°

El Govern davalla un 8% el preu de les telefonades locals a partir de novembre

Telefònica fixarà les tarifes segons l'IPC i apujarà la quota d'abonament des d'agost

El Consell de Ministres aprovà ahir un Reial Decret llei que conté un conjunt de mesures per combatre la inflació i permetre major competència en el mercat de les tarifes telefòniques, incloent una baixada mitjana del preu de les telefonades locals d'entorn a un 8 per cent.

El Reial Decret estableix, així mateix, un nou sistema de tarifes per Telefònica que permetrà a l'operador dominant fixar els preus lliurement a partir de l'1 d'agost del 2000 ajustant-los únicament a l'IPC previst. Així mateix s'aplicarà una pujada de la quota d'abonament en 300 pessetes en tres trams de 100, entre l'1 d'agost del 2000 i l'1 d'agost del 2001.

Les mesures contemplen una rebaixa de les telefonades locals a través de la reducció del preu per minut en un 13 per cent i de l'ampliació de l'horari de tarifa reduïda en dues hores, que seran efectives a partir de l'1 de novembre. El preu per minut passa així de 4'52 a 4 pessetes, i es respecta el preu i condicions de la franquícia inicial actual dels 2'4 primers minuts a 11'4 pessetes, i l'horari reduït abraçarà de les 18 a les 24 hores.

La combinació d'aquests elements donarà com a resultat una rebaixa mitjana per a l'usuari de les seves telefonades locals d'aproximadament un d'un 8 per cent, del qual un 5 per cent correspon a l'ampliació de l'horari reduït i un 3 per cent a la disminució del preu per minut, segons assegurà el ministre de Foment, Rafael Arias-Salgado. Així mateix, a partir de l'1 de novembre, les telefonades provincials tindran una rebaixa del 4'36 per cent; les interprovincials, del 17'56 per cent, i del 6'68 per cent per a les internacionals.

Les trucades de fix a mòbil registraran una baixada de l'11'8 per cent. El Consell de Ministres aprovà també la fixació del calendari per implantar el mecanisme de la preselecció automàtica d'operador, amb la qual cosa els usuaris podran seleccionar l'operador i així es realitzaran les telefonades sense prefix.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris