algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

L'IPC pujà dues dècimes el setembre i situa la taxa interanual en el 2'5%

Montoro justifica la pujada en els preus dels aliments i del petroli

L'Índex de Preus de Consum (IPC) va pujar el 0'2 per cent el setembre, i per tant la inflació interanual (setembre 98-setembre 99) se situa en el 2'5 per cent i l'acumulada durant l'any, en el 2'3 per cent, segons dades fetes públiques ahir per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

D'aquesta manera, la inflació interanual augmenta una dècima respecte del mes passat, i es col·loca també una dècima per sobre de les previsions oficials del Govern, que espera acabar 1999 amb una pujada de preus del 2'4 per cent, una vegada que el mes passat revisàs a l'alça les seves estimacions, que estaven situades inicialment en l'1'8 per cent.

El comportament alcista d'alguns productes alimentaris, com la carn d'au i d'oví, amb una pujada del 9'3 per cent, i la repercussió dels productes energètics influïts per la retallada de l'oferta de petroli, han estat dues de les claus de l'augment dels preus el setembre, en un mes en què gairebé tots els grups han registrat augments, llevat del d'Altres.

El Govern, que ja escometé a mitjans del mes passat certes mesures antiinflacionistes rebaixant el preu de la bombona de butà, i anuncià ahir després del Consell de Ministres un nou paquet en el sector de les telecomunicacions, justificà aquest increment en la pujada de preu internacional del petroli i en les conseqüències de la sequera, per la qual cosa anuncià nous remeis en el sector alimentari. Montoro sostingué que les previsions per enguany i l'any que ve «són fiables» i anuncià que l'Executiu realitzarà una sèrie de mesures per evitar que les conseqüències de la sequera repercuteixin en un increment dels preus dels aliments. Així, assegurà que s'estan habilitant línies de crèdit per finançar aquelles produccions agràries que s'han vist més afectades per la manca d'aigua.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris