algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

Pujol apel·la al «vot patriòtic» per continuar governant Catalunya

Maragall promet al tancament de campanya que sabrà guanyar «amb generositat i sense ruptures»

Jordi Pujol deixà de costat en el tancament de campanya la controvèrsia política i les crítiques als seus rivals socialistes per apel·lar al patriotisme dels catalans i demanar-los el vot per poder continuar al capdavant de la Generalitat i fer una Catalunya «gran i plena de llibertat».

Pujol aprofità també el míting final de campanya, celebrat en el Miniestadi del FC Barcelona davant prop de 25.000 persones, per respondre al president del Govern, José María Aznar, que dijous mostrà la seva intenció de «moderar» el nacionalisme de Pujol. «Defensar el país, la llengua, la identitat, la pàtria, no és cap radicalisme, és un dret elemental que tenim», replicà Pujol, qui advertí que «aquest dret el defensarem a peu de cavall la propera legislatura reclamant el pacte fiscal i més poder polític».

Aquesta ha estat l'única incursió de Pujol en la controvèrsia política, perquè el candidat de CiU a la reelecció ha volgut donar al seu discurs un to patriòtic i moral, allunyat de les referències polítiques concretes.

Del seu costat, el candidat del PSC-CPC a la Presidència de la Generalitat, Pasqual Maragall, prometé anit a Tarragona que si demà derrota Jordi Pujol en les urnes sabrà guanyar «amb generositat i sense ruptures ni revengismes».

Maragall també remarcà que sabrà guanyar «amb serenitat, sense renou» i «sense passar comptes a la història». «Sabrem guanyar amb generositat», insistí el candidat, a la vegada que anuncià que vol comptar amb la col·laboració de CiU i de la resta de forces parlamentàries per treure endavant la seva proposta federal. «Comptarem amb tots», afirmà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris