muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

Breus

• TRIBUNAL

Demanen tres anys de presó a Roldan El Ministeri Fiscal sol·licità ahir tres anys més de presó per a l'exdirector general de la Guàrdia Civil Luis Roldán per un delicte de falsetat del qual ja fou absolt per prescripció en la sentència de l'Audiència Provincial de Madrid. El mateix tribunal el condemnà a 28 anys de presó pels delictes de malversació, estafa, suborn i per cinc delictes contra la Hisenda Pública. Durant la vista dels recursos, que se celebrà a la Sala de Penal de l'Alt Tribunal, el fiscal explicà que el delicte de falsetat comès en les firmes d'alguns xecs i en diferents impresos bancaris, no podia haver prescrit ja que estava relacionat amb els delictes de suborn i prevaricació pels quals Roldán fou condemnat.AGÈNCIES.

• CRÒNICA NEGRA

Trobada la segona furgoneta d'ETA La policia judicial de Bordeus trobà ahir al matí a prop d'aquesta ciutat el segon dels vehicles utilitzats per ETA el passat 28 de setembre per cometre el robatori de les més de vuit tones d'explosius d'una empresa de la localitat bretona de Plevin, segons han confirmat fonts de la direcció general de la policia gala. Els gendarmes trobaren la furgoneta, que portava el logotip de l'empresa objecte de l'assalt en el barri de Bordeus-Bastide. El vehicle estava buit i tenia plaques de matrícules falses.E.P.

• OCUPACIÓ

Aena anuncia mobilitzacions Els responsables de CCOO i UGT a Aena anunciaren ahir que convocaran mobilitzacions si no arriben a un acord amb Aena sobre les seves reivindicacions durant la setmana que ve. Per part d'UGT, el responsable a Aena, José Alonso Fabra Fabra, va assenyalar que, si en els pròxims dies no obtenen cap resposta de l'empresa, poden convocar mobilitzacions. No obstant això, va preferir apostar per la via del diàleg i de la negociació, amb la finalitat d'assolir un «equilibri d'interessos».E.P.

Jubilacions dels emigrants Les jubilacions espanyoles dels emigrants retornats a Espanya pateixen fortes discriminacions, segons denuncià ahir l'assessor jurídic de la Federació Espanyola d'Associacions Emigrants Retornats (FEAER), Manuel Rojas. Rojas assenyalà que fins i tot els propis reglaments per a la protecció social d'aquest col·lectiu «contenen disposicions fosques i discriminacions» que afecten directament la base reguladora de les pensions, als anys de bonificació concedits per ser emigrant, que no són tinguts en compte, i al subsidi per desocupació per majors de 52 anys, els quals no comptabilitzen degudament els anys de cotització a l'estranger.E.P.

• POLÍTICA

Els informatius de RTVE El secretari del PSOE de Relacions amb els Mitjans, Alfredo Pérez Rubalcaba, sol·licità ahir personalmente al Defensor del Poble, Fernando Alvarez de Miranda, que investigui la suposada incompatibilitat que, en opinió d'aquest partit, tenen els informatius de TVE amb els drets a rebre una informació veraç i objectiva consagrats en l'article 20 de la Constitució. Pel PSOE, la informació «retallada i parcial» que TVE ofereix en els ´telediaris´ constitueix una violació «flagrant» de l'article 20 de la Constitució, per la qual cosa sol·liciten a Àlvarez de Miranda que obri una investigació «i adopti les mesures oportunes en compliment de les seves competències». Els socialistes defensaren els seus arguments amb el document ´La manipulació informativa a TVE´ i utilitzant com a mostra la cobertura informativa que diferents mitjans feren de la votació en el Congrés de la Llei d'Enjudiciament Civil.E.P.

La política de Telefònica L'expresident del Govern Felipe Gonzàlez afirmà ahir que la política de Telefònica de compra de mitjans de comunicació audiovisuals suposa «un abús de la posició de poder perillosíssim per un equilibri democràtic futur». Gonzàlez assenyalà que «les grans companyies de telecomunicació, i especialment l'espanyola, que han heretat monopolis històrics, no tenen dret a ser els propietaris de l'autopista i també dels continguts de l'autopista».E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris