muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Mayor i Pujol discrepen en la connexió entre Jarrai i els violents de Catalunya

La Fiscalia demanarà presó per als detinguts pels disturbis de Sants

El ministre d'Interior, Jaime Mayor Oreja, i el president de la Generalitat, Jordi Pujol, discreparen ahir sobre la possible connexió entre el grup radical basc Jarrai i els incidents que es desenvoluparen a Barcelona amb motiu de la visita de l'ultradretà Ricardo Sáenz de Ynestrillas i que varen ser provocats per grups violents.

Així, Mayor Oreja afirmà que els disturbis varen ser provocats per grups catalans violents que mantenen relació amb Jarrai. Reiterà que existeixen «grups minoritaris que afortunadament no representen res a Catalunya, però que són extraordinàriament violents».

Quant a la seva relació amb Jarrai, el ministre de l'Interior va dir que «els contactes d'aquestes persones amb els grups com Jarrai són de sobra coneguts per tots nosaltres». «Des de fa molt de temps Jarrai tracta d'exportar les seves actuacions violentes. La violència crida la violència, els violents s'ajunten aviat, i en aquest terreny, resulta una obvietat que a Catalunya o a qualsevol altre lloc on puguin haver-hi ganes d'actuar des de la violència, saben que tenen els grups que estan al voltant d'ETA uns mestres que han demostrat en aquest terreny una gran i lamentable professionalitat», afegí.

Per contra, Pujol manifestà que «no existeix relació. Hi pot haver algun jove que per aprendre alguna tècnica s'hagi entrevistat amb algun membre de Jarrai, però no existeix una relació orgànica per dues raons: la primera, perquè el marc català no té res a veure amb el del País Basc, i en segon lloc perquè no és un tema català, ni basc, ni espanyol».

D'altre costat, la Fiscalia té previst demanar presó per als joves detinguts. Segons fonts judicials, l'atestat policíac ofereix proves evidents de la implicació dels detinguts en la batalla campal que va arrasar el barri de Sants de Barcelona, ja que existeixen fotografies i imatges que permeten identificar els autors dels danys.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris