algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
19°

Liaño pot ser trobat culpable de prevaricació en el cas Sogecable

El Tribunal Suprem llegirà avui en públic la sentència

La sala Penal del Tribunal Suprem llegirà avui en vista pública la sentència del jutge Javier Gómez de Liaño, jutjat per la suposada comissió de tres delictes de prevaricació (dictar resolucions injustes sabent-ho) durant la instrucció del cas Sogecable.

Segons Ràdio Nacional, el jutge Liaño és trobat culpable d'un dels delictes de prevaricació, per dictar el secret de sumari a les diligències en el cas Sogecable dos dies després que l'Alt Tribunal li ordenàs que l'aixecàs.

Segons aquesta font, els magistrats no s'han posat d'acord i han descartat que sigui un delicte penal, però sí una falta judicial que haurà d'estudiar el CGPJ.

En una providència notificada ahir, el tribunal sentenciador esmentà a les parts perquè compareguin avui a les 12.30 hores en aquesta audiència pública, la seva realització fou sol·licitada el passat dilluns per Gómez de Liaño amb la finalitat d'evitar filtracions del veredicte.

El fiscal i la defensa del magistrat han sol·licitat l'absolució de Gómez de Liaño per entendre que no va cometre cap delicte, mentre que l'acusació particular en nom de Sogecable i l'acció popular de l'Associació d'Estudis Penals reclamaren la seva inhabilitació com a jutge durant un total de 60 anys.

La providència de la sala que jutjà Gómez de Liaño la firma el president del tribunal, Gregorio García Ancos, després d'acordar la celebració de la vista pública amb els altres dos magistrats, Enrique Bacigalupo i José Manuel Martínez-Pereda.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris