nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

Pujol vol menys condescendència dels polítics amb els joves radicals

Els detinguts a Barcelona són un grup organitzat i conegut per la Policia

70862

Joves antifeixistes davant la comissaria de la Vermeda.

El president de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, demanà ahir «que no hi hagi condescendència en el sentit polític de la paraula» amb els actes de vandalisme i les destrosses com els produïts diumenge després de la manifestació antifeixista al barri de Sants.

Pujol explicà que «en el passat hi ha hagut moments amb actuacions similars» de violència al carrer provocada per joves, «i els polítics han estat una mica condescendents», va dir Pujol.

Així mateix, el president de la Generalitat explicà que «no és exclusiva nostra» (la violència juvenil), poc o molt es troba a tot Europa i és difícil de definir-ne la causa». Com a mesures pal·liatives, el president de la Generalitat enuncià «les de sempre: escola, habitatge per a joves, treball», encara que recordà que «amb això no n'hi ha prou» i que hauria d'analitzar les causes profundes.

Mentrestant, el portaveu del Govern central, Josep Piqué, condemnà ahir «amb tota rotunditat» els incidents de violència i demanà la col·laboració ciutadana per evitar que el clima d'enfrontament «qualli» en la societat catalana.

D'altre banda, fonts policíaques confirmaren que la major part dels joves detinguts prenen part d'un grup organitzat que els darrers anys actua a la Ciutat Comtal arran del desallotjament dels okupes del cinema Princesa l'octubre de 1996. Molts d'ells són «coneguts» per les forces de seguretat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris