nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

El Tribunal de Comptes inicia la fiscalització de la gestió de l'Ajuntament

Els inspectors no han trobat cap impediment per dur a terme la seva feina, tot i les amenaces de Gil

Els inspectors del Tribunal de Comptes iniciaren ahir a l'Ajuntament de Marbella (Màlaga) la fiscalització de la gestió del Consistori i de les sociedats municipals des del 1990 a 1999, malgrat que el batle, Jesús Gil, reiterà recentment que s'hi oposarà «amb la llei en la mà».

Els sis inspectors arribaren a l'Ajuntamient a les 9.50 hores i es reuniren amb el tinent de batle, Julián Muñoz; el regidor de Control Econòmic i Financer, Rafael González; el responsable d'Economia i Hisenda, Antonio Luque; el secretari municipal, Leopoldo Barrantes; i José María del Nido, abvocat de Jesús Gil.

La iniciativa fou acordada pel Tribunal de Comptes el passat 28 d'abril a instàncies de la Comissió Mixta Congrés-Senat, que el 9 de febrer aprovà per unanimitat ambdues sol·licituds del PSOE i IU per la fiscalització de la gestió econòmica de l'Ajuntamient marbellí, així com la contractació del Consistori i de les societats que participen amb aquest.

Segons explicà als periodistes el tinent de batle, Julián Muñoz, als tècnics se'ls ha facilitat «tota la documentació que van demanant», afegí que els inspectors realitzaran el seu pla de treball «sense cap tipus d'inconvenient» i assegurà que les relacions amb ells «són fluïdes».

Els membres del Tribunal de Comptes tenen un despatx i personal municipal al seu servei per realitzar el treball, assegurà el lletrat José María del Nido. El misser informà que als tècnics se'ls ha comunicat «la voluntat» de la Batlia perquè aquests puguin portar a terme la fiscalització de la gestió municipal, encara que precisà que s'ha sol·licitat al secretari que faci constar en l'acta que la fiscalització «està viciada de nul·litat per una sèrie de qüestions legals, que ells han admès», segons el lletrat de Jesús Gil.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris