nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

Breus

• CRÒNICA NEGRA

Detinguts sospitosos de l'incendi de Jerez Funcionaris del Cos Nacional de Policia de Jerez de la Frontera (Cadis) detingueren ahir a la nit els dos sospitosos de provocar l'incendi d'un habitatge de la localitat gaditana en el qual moriren dos menors d'edat i resultaren ferides altres sis persones, quatre d'elles també menors. La Subdelegació del Govern en la província de Cadis confirmà que els dos deteninguts es trobaven en la Comissaria de Jerez, on se'ls agafava declaració abans de ser posats a disposició judicial. Els dos detinguts, familiars de les víctimes de l'incendi, ja foren interrogats en Comissaria amb anterioritat, després que María Gallo Montoya, una de les afectades que encara romandrà ingressada a l'hospital, comunicàs a la Policia la possible relació d'aquests dos cosins seus. En aquell moment, els pressumptes autors foren posats en llibertat sense càrrecs davant la manca de proves. No obstant això, segons confirmaren fonts policíaques, els agents detingueren una altra vegada els dos sospitosos en trobar-se alguns indicis sobre la seva possible implicació en el cas.E.P.

• OCUPACIÓ

Beneficis de la Llei de Cooperatives El ministre de Treball i Assumptes Socials, Manuel Pimentel, presentà ahir davant el Consell Econòmic i Social (CES) la Llei de Cooperatives, que entrà en vigor el passat 6 d'agost i amb la qual es pretén impulsar el pes d'aquestes societats en l'economia social del país. A Espanya existien a 30 de juny passat un total de 22.379 cooperatives, la majoria de les quals es troben a Catalunya i Andalusia, segons les dades facilitats ahir pel propi Pimentel. Pimentel assegurà que amb aquest nou text legal es pretén que les cooperatives mantenguin el principi de «democràcia i repartiment entre els socis» que els regeixen, alhora que es financen i competeixen amb una empresa d'economIa social. AGÈNCIES.

• POLÍTICA

No hi ha frau generalitzat El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Jesús Posada, assegurà ahir a València, respecte als problemes detectats a Andalusia sobre el pagament d'ajudes de la Unió Europea a les collites de cotó, que es tracta d'una qüestió «que s'ha tret de pollaguera» i que, tal i com explicà el propi portaveu de la comissaria de Brussel·les, la qüestió ha quedat reduïda «a una possible infracció que s'ha pogut cometre en molt poques hectàrees», i que, per tant, no hi ha «gens de frau generalitzat ni res semblant».AGÈNCIES.

Mòbils de tercera generació Els actes del Dia d'Espanya en l'exposició internacional Telecom´99 a Ginebra varen servir al ministre de Foment, Rafael Arias-Salgado, per fer diversos anuncis. Així, assegurà que convocarà el concurs per concedir quatre licències de telefonia mòbil de tercera generació a finals de novembre.AGÈNCIES.

Interpel·lació urgent pel Pacte de Lleó El Grup Parlamentari Socialista presentà ahir en el Congrés dels Diputats una interpel·lació urgent perquè el Govern expliqui el significat «moral i polític» del pacte del PP amb la Unió del Poble Lleonés (UPL) a Lleó. A més, el batle de Burgos, el socialista Àngel Olivares, demanará en el ple que es convoqui una taula de negociació integrada per l'Administració central, l'Autonòmica, i l'Ajuntamient i pal·liar els efectes que el pacte pugui provocar en la província burgalesa.AGÈNCIES.

• TRIBUNAL

La fiscalia no modificarà la seva tesi La Fiscalia de l'Audiència Nacional no té intenció de modificar els seus plantejaments contraris a l'extradició per part de les autoritats britàniques de l'exdictador xilè Augusto Pinochet, malgrat que el tribunal londinenc de Bow Street hagi donat llum verda divendres passat al procés extradicional, segons varen explicar ahir fonts d'aquest òrgan. Manifestant que el Ministeri Públic espanyol, a pesar de la decisió del jutge britànic, continua mantenint que l'exdictador xilè Augusto Pinochet no és «extradible» a Espanya, tesi que és constant en els nombrosos recursos presentats per la Fiscalia.E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris