algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Tres policies ferits i 23 detinguts en una protesta antifeixista a Barcelona

Els actes convocats per Sáenz de Ynestrillas desfermaren els disturbis

69470

La Policia hagué d'aturar els peus als manifestants.

El Cos Nacional de Policia va detenir ahir 23 joves antifeixistes pels disturbis registrats després de la manifestació organitzada a Barcelona en rebuig als actes que amb motiu del Dia de la Hispanitat celebrava a la plaça dels Països Catalans l'Alianza para la Unidad Nacional de Ricardo Sáenz de Ynestrillas. Almenys tres policies resultaren ferits en els enfrontaments.

La manifestació, organitzada pels membres de la Plataforma Antifeixista, col·lectiu Okupa i independentistes, aplegà uns 700 joves que, segons fonts policíaques, venien «perfectament preparats, proveïts de coets i llançacoets, efectes incendiaris» i que havien «preconcebut» la seva manifestació per enfrontar-se amb els concentrats a la plaça dels Països Catalans.

Els concentrats partiren sobre les 11.30 hores de la plaça de Sants de Barcelona, amb l'objectiu de dirigir-se fins on estaven concentrats els seguidors de l'Alianza para la Unidad Nacional i obligaren la Policia a treballar amb contundència.

L'ampli dispositiu policíac aturà els peus als joves antifeixistes, que reaccionaren col·locant barricades amb pneumàtics, contenidors de plàstic i fins i tot carretons metàl·lics de supermercats, que cremaren.

Els primers enfrontaments d'importància entre la Policia i els joves es produïren al cap de poc temps d'iniciar-se la manifestació. Els joves, armats amb llançacoets, llançaren coets de punta d'acer contra els agents, tres dels quals resultaren ferits.

Algunes de les detencions suscitaren la indignació de veïns del barri, que protestaren en considerar massa violenta l'actuació policíaca. Alguns, fins i tot, instaven la policia a detenir també els seguidors d'Ynestrillas.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris