nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

La Cort Suprema xilena permet per primer cop que un jutge interrogui Pinochet

L'exdictador haurà de contestar des de Londres 75 preguntes sobre violacions dels drets humans

La Cort Suprema de Justícia de Xile va resoldre ahir donar curs a l'exhort d'un magistrat xilè perquè el general Augusto Pinochet declari a Londres amb relació a una investigació judicial sobre violacions dels drets humans comeses en el país durant el règim militar (1973-1990).

La segona sala del màxim tribunal acordà enviar a la capital britànica l'escrit del jutge especial Juan Guzmán Tapia, que investiga a Xile 46 querelles presentades contra el senador vitalici des de gener de 1998.

L'exhort va ser enviat al Ministeri de Relacions Exteriors i en el transcurs d'aquesta setmana haurà de ser remès al cònsol de Xile a Londres. El diplomàtic xilè haurà d'entrevistar-se amb el general a la residència de Virginia Waters, als afores de la capital britànica, on roman des que va ser arrestat el 16 d'octubre de l'any passat.

La carta rogatòria, que constitueix el primer interrogatori a Pinochet per iniciativa de la justícia xilena, inclou 75 preguntes del jutge Guzmán i d'advocats dels querellats. L'objectiu d'aquesta iniciativa és investigar, entre altres qüestions, la relació de l'exdictador amb la Direcció Nacional d'Intel·ligència (Dina), la policia secreta del règim militar que va encapçalar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris