algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
17°

El PP assegura que donarà suport a Pujol si en necessita per ser investit

El president català es compromet a plantejar el pacte per l'autogovern

El coordinador d'Organització del PP, Pío García Escudero, assegurà ahir que si el president de la Generalitat, Jordi Pujol, fos reelegit en el seu càrrec i necessitàs dels vots populars per ser investit com a cap de l'Executiu català «el partit li donaria suport».

En declaracions a Onda Cero, García Escudero insistia així en el missatge del seu partit de ser «decisius» en la pròxima legislatura catalana. «Esper que els vots del PP siguin decisius per conformar un govern estable a Catalunya i crec que si realment Pujol necessita els vots del PP per a la investidura, el partit li donaria suport», asseverà.

D'altre costat, Pujol es desplaçà ahir al Parador de Sau, a prop de la ciutat de Vic, per expressar el seu compromís de plantejar a la pròxima legislatura el pacte per l'autogovern que elevi les competències i el poder polític de Catalunya. Pujol va voler fer una declaració solemne precisament en el Parador de Sau i a la mateixa sala on els parlamentaris catalans varen elaborar el 1978 el projecte d'Estatut d'Autonomia de Catalunya.

El president català va dir que «he volgut venir a Sau, on es va redactar l'Estatut, per subratllar la voluntat i el compromís de CiU de plantejar a la pròxima legislatura el pacte per l'autogovern, per elevar el sostre d'autogovern i també del finançament autonòmic, on en aquest moment estam molt discriminats».

Segons Pujol, amb el pacte per l'autogovern pretén elevar el poder polític de Catalunya «al nivell al qual desitjam situar-lo des del punt de vista del progrés, del benestar i des del punt de vista de l'equitat i de la justícia». «També necessitam elevar aquest poder autonòmic per reforçar i consolidar la nostra identitat com a poble i com a nació», afegí.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris