nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

El Govern basc demana a EH que faci públic el rebuig a la violència

La coalició abertzale d'Ordizia condemna els atacs dels violents

64270

Quatre vehicles quedaren destruïts per l'atac contra un concessionari de Citroën.

El portaveu del Govern basc, Josu Jon Imaz, instà ahir Euskal Herritarrok que faci públic el seu missatge de condemna a la violència al carrer perquè considera que «la immensa majoria d'EH» rebutja la kale borroka. Per això, demanà a la coalició abertzale que faci arribar a la societat un missatge de rebuig als sabotatges que transmeten en privat quan es duen a terme accions d'aquest tipus.

Precisament, unes hores després d'aquesta petició, EH d'Ordizia (Guipúscoa) subscrigué un comunicat en el qual condemna i reprova els atacs produïts la matinada d'ahir en aquesta localitat contra una oficina de Correus i altra d'Iberdrola.

«Tenim la convicció que una immensa majoria d'EH aposta per les vies pacífiques i democràtiques en el procés que viu el nostre poble i tal vegada sigui també hora que EH faci una reflexió pública. Hem traslladat aquesta reflexió a EH i hem cregut que és el moment que les reflexions que es duen a terme en privat es traslladin també al conjunt de la societat», va dir el portaveu de l'Executiu basc.

Segons ell, una manifestació d'aquest tipus per part d'EH aconseguiria que la societat fos conscient i conegués «les implicacions en les vies polítiques i democràtiques d'una immensa majoria de la gent d'Euskal Herritarrok».

Imaz aprofità l'ocasió per expressar la condemna «més contundent» als darrers actes violents registrats a Euskadi i mostrà la seva solidaritat amb les persones que «han vist perjudicats els seus béns».

Unes hores després de la petició formulada pel Govern basc, els quatre regidors d'Euskal Herritarrok del municipi guipuscoà d'Ordizia subscrigueren un escrit en el qual reproven i condemnen els atacs a una oficina de Correus i un altre d'Iberdrola en aquesta població la matinada d'ahir.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris