bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Els violents calen foc al mas d'una exregidora del PNB a Guipúscoa

Tots els partits, menys HB, condemnen l'atac que destruí per complet la casa

Tots els partits bascs, a excepció d'HB, condemnaren el sabotatge contra el mas de l'exregidora del PNB d'Altzo (Guipúscoa) Pilar Zubiarrain, que quedà totalment destruït després d'un sabotatge perpetrat la matinada d'ahir, quan els seus pares i una tia de l'exregidora estaven ja dormint.

Els familiars de Zubiarrain pogueren sortir de la casa amb l'ajuda d'una veïna, que va veure com dos joves fugien del lloc i pujaven a un cotxe que els esperava en la carretera, després haver llançat presumptament líquid inflamable a l'interior de l'habitatge després de trencar un vidre.

En pocs minuts, el mas Artetxe, que pertany a la família des de fa 300 anys, estava envoltat en flames, de les quals només s'han salvat els grossos murs de pedra exteriors.

Pilar Zubiarrain, que no es trobava en aquell moment a la casa, on la seva germana i ella viuen amb els seus pares, recordà ahir front al lloc del succés, durant la compareixença del portavou del PNB, Joseba Egibar, davant els periodistes, que el 1997 els violents li cremaren el cotxe.

Egibar vinculà aquest atac a la feina que desenvolupa Zubiarrain com a advocada, amb la denúncia de «determinades actuacions practicades des de diferents instàncies municipals» de la zona governades per EH.

«Aquest tipus d'accions són les que s'han d'eradicar i els qui les han alentat i continuen donant-los cobertura són els qui han de prendre ja cartes en l'assumpte», va dir Egibar, qui afegí que aquests actes de «la cultura de la coacció» no han d'aïllar-se del procés de pau, «que continuarà avançant, tot i l'immobilisme d'uns i les accions dels altres».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris