lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Almunia diu que Thatcher i Aznar són «com dues gotes d'aigua»

Acusa Madrid d'haver intentat «frenar» el procés contra Pinochet «enganant» Xile

63202

El president andalús, Manuel Chaves, i el secretari general del PSOE, Joaquín Almunia.

El secretari general del PSOE, Joaquín Almunia, afirmà ahir que l'exprimera ministra britànica Margaret Thatcher i el president del Govern espanyol, José María Aznar, se semblen «com dues gotes d'aigua». Almunia acusà Aznar d'intentar frenar el procés judicial contra Pinochet «enganant» el Govern xilè i «intentant enganar» els jutges britànics.

En una convenció de batles socialistes feta a Sevilla, Almunia aprofità per referir-se a la decisió del jutge de Londres sobre l'extradició de Pinochet afirmant que divendres fou «un dia d'alegria» per als demòcrates en general. Tot i això, apuntà que és un «mal dia per a gent com Margaret Thatcher, per als qui justifiquen i aplaudeixen les dictadures militars, com els fiscals Jesús Cardenal i Eduardo Fungairiño, o per als qui tracten d'impedir que la desaparició de les fronteres també s'estengui a la persecució de crims horribles contra la humanitat».

D'igual manera, indicà que és un «mal dia per a Aznar» ja que el president del Govern, «no per la defensa dels interessos d'Espanya, sinó per conviccions i simpaties, ha estat posant el peu en el fre de les actuacions judicials contra Pinochet, ha enganat el Govern xilè, i ha tractat d'enganar els jutges britànics». «Però no ha aconseguit enganar els ciutadans espanyols, que sabem qui és, el que sent, d'on ve i cap on ens voldria dur».

Almunia assenyalà que «si es compara la manera en què Margaret Thatcher s'ha referit recentment als laboristes britànics i la manera que Aznar s'ha referit a Pasqual Maragall», es pot comprovar que «se semblen com dues gotes d'aigua: un és home i l'altra dona; un parla castellà i l'altra anglès; un pretén anar al centre i a l'altra ni li importa que el posin al costat de Pinochet en la foto».

Segons Almunia, ambdós mandataris han fet, en el fons, «el mateix discurs, el mateix menyspreu per les idees de progrés, la mateix actitud despectiva pròpia dels tarannàs autoritaris cap als partits d'esquerra».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris