algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
14°

Breus

• POLÍTICA

Símbols de l'Estat espanyol El president del Govern, José María Aznar, afirmà ahir que la bandera, l'himne i l'escut són «signes d'un nou patriotisme inclusiu i integrador, perquè són propis de cada una de les parts d'Espanya, a la vegada que comuns a tots». Aznar presentà ahir el llibre Símbolos de España, editat pel Centre d'Estudis Polítics i Constitucionals, que dirigeix la historiadora Carmen Iglesias. La publicació, de gran format, conté 474 pàgines i 450 il·lustracions, i va acompanyat d'un disc compacte amb deu interpretacions de l'himne nacional. Durant el discurs de presentació d'aquest volum, el cap del Govern repassà la història d'aquests emblemes i celebrà la seva publicació.E.P.

• CRÒNICA NEGRA

Llibertat dels skins detinguts El jutge de Badalona ha deixat en llibertat Ramón Cuadrado, de 20 anys d'edat, l'últim dels skins detinguts aquesta setmana a Barcelona acusats de múltiples agressions, robatoris amb violència i una agressió sexual. D'aquesta manera, dels nou skins detinguts només quatre d'ells han ingressat a la presó i la resta es troben en llibertat amb càrrecs. Els empresonats són Víctor Gómez Rodríguez, de 19 anys, Óscar Solà Fernández, de 27 anys, Kim López Van Buiten, de 23, i Enrique Auxach.E.P

Gallec desaparegut a Portugal L'empresari d'Orense Guillermo Collarte López va desaparèixer de forma «misteriosa» dimarts passat quan es trobava a la localitat lusitana de Valença do Minho acompanyat d'un promotor immobiliari. Aquesta desaparició està sent investigada per la Guàrdia Civil espanyola i la Policia Judiciària portuguesa, la hipòtesi de les quals és que es tracta d'un segrest comès per motius econòmics, organitzat per ciutadans espanyols i executat per portuguesos, segons publicà ahir el diari La Voz de Galicia.E.P.

• TRIBUNALS

El cas KIO, als Jutjats de Barcelona La jutgessa de l'Audiència Nacional Teresa Palacios, instructora del «cas KIO», ha remès als Jutjats d'Instrucció de Barcelona la investigació que ha realitzat sobre els exresponsables d'Hisenda de Catalunya Josep Maria Huguet i Ernesto de Aguiar, perquè s'uneixi a la causa que se segueix contra ambdós i altres persones per presumptes irregularitats detectades en inspeccions a algunes empreses, segons informaren fonts jurídiques.E.P.

Gil i el Tribunal de Comptes El batle de Marbella i president del Grupo Independiente Liberal (GIL), Jesús Gil y Gil, anuncià ahir que el seu partit entregarà les seves auditories en el Tribunal de Comptes «malgrat no estar obligat a fer-ho». En un comunicat, Jesús Gil explicà que com que el seu partit «no té res a amagar» fa les seves auditories, «però no s'han presentat en no tenir l'obligació de fer-ho». Segons Gil, fins i tot algun funcionari els va comunicar que només podien realitzar-lo aquells partits que rebin subvencions. El batle de Marbella aprofità per denunciar les «persecucions obsessives perquè el GIL no pugui presentar-se a les pròximes eleccions, que és el que els du de cap i a nosaltres cada vegada ens anima més».E.P.

• ECONOMIA

Esperen minvar la inflació prevista El secretari d'Estat d'Economia espera que Espanya pugui millorar en el 2000 el nivell de dèficit previst. La inflació espanyola es trobaria per sota del 2 per cent si es descomptàs l'efecte que ha tengut sobre aquesta la forta pujada registrada pels preus del petroli en els darrers mesos. Així ho assegurà ahir el secretari d'Estat d'Economia, Cristóbal Montoro, en la reunió de ministres d'Economia i Finances dels països que integren la moneda única europea, a la qual assistí en substitució del ministre d'Economia i Hisenda, Rodrigo Rato. En la reunió que mantingueren a Luxemburg, els màxims representants d'Economia i Finances dels països que integren la moneda única revisaren les situacions pressupostàries de l'Estat espanyol, Irlanda i França.O.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris