muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
12°

El preu de les telefonades es reduirà sensiblement des de l'1 de novembre

L'abaratiment va des del 4'36% en les connexions provincials fins al 17'56 en les internacionals

La Comissió Delegada d'Assumptes Econòmics donà ahir dematí el vistiplau a un conjunt de mesures proposades pel Ministeri de Foment per augmentar la competència en el sector de les telecomunicacions, que inclouen una rebaixa de les tarifes de Telefònica, segons s'informà ahir.

Les mesures contemplen una rebaixa del 4'36 per cent per a les telefonades provincials; del 17'56 per cent per a les interprovincials, i del 6'68 per cent per a les internacionals, que hauria d'entrar en vigor abans del pròxim dia 1 de novembre.

Les telefonades de fix a mòbil registraran una baixada del 12'2 per cent en dues fases: un descens del 6'3 per cent abans de l'1 de gener del 2000 i un del 5'9 per cent abans del primer de juliol d'aquest mateix any.

Així mateix, el paquet de mesures inclou una rebaixa del preu de lloguer dels circuits de Telefònica d'un 14 per cent per als circuits nacionals i d'un 26 per cent per als circuits digitals internacionals de l'operadora, que haurà d'aplicar-se abans del pròxim 15 de desembre.

La Comissió Delegada ha aprovat també la fixació del calendari per implantar el mecanisme de preselecció automàtica d'operador, amb la qual cosa els usuaris podran seleccionar amb quin operador realitzen les seves trucades sense que calgui marcar el prefix, i que serà compatible amb l'actual sistema de marcatge.

Abans de l'1 de desembre haurà de comptar amb aquest mecanisme de preselecció d'operador el 40 per cent de les línies digitals, abans de l'1 de gener, el 54 per cent i abans de l'1 de febrer hauran de comptar amb aquest dispositiu el 100 per cent de les línies.

Al mateix temps, s'ha fixat l'1 de juliol del 2000 com la data màxima perquè es faci efectiva la portabilitat del número de telèfon en mòbils, que permetrà als usuaris canviar d'operador de telefonia mòbil sense haver de canviar de número.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris