algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

El CIS fa Pujol guanyador del 17-O amb 7 punts d'avantatge sobre Maragall

El president de la Generalitat diu que el seu grup aspira a més de 60 diputats

El president de la Generalitat, Jordi Pujol, guanyaria les eleccions catalanes que se celebraran el pròxim 17 d'octubre amb un avantatge de gairebé set punts sobre el candidat socialista, Pasqual Maragall, segons les dades del baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques que varen ser presentades ahir al Congrés dels Diputats pel secretari d'Estat de Relacions amb les Corts, José María Michavila.

Segons les dades del CIS, Pujol obtindria un 38'6 per cent dels vots, entre 57 i 59 escons, davant els 60 que té actualment. El PSC pujaria respecte dels últims comicis i obtindria el 31'7 per cent dels vots, entre 45 i 47 escons, davant els 34 que té en aquests moments. El PP, per la seva part, tindria l'11'7 per cent dels vots, entre 14 i 15 escons "ara en té 17", mentre que ERC en trauria entre 11 i 13 i Iniciativa"Els Verds, quatre o cinc diputats.

La participació, segons el CIS, seria del 65'6 per cent. A més, segons el baròmetre, el líder més valorat és Jordi Pujol, amb una mitjana de 6'68, mentre que Maragall el segueix a poca distància. Alberto Fernández Díaz, el candidat popular, és el menys valorat, amb una mitjana de 3'11.

Del seu costat, Jordi Pujol manifestà ahir que l'enquesta del CIS ha donat una tendència positiva per CiU, però que el seu grup aspira a superar els 60 diputats. Pujol manifestà que «sempre sóc molt prudent i manejo amb reserves les enquestes. Però no deixa de semblar clar que donen una tendència favorable a CiU, la qual cosa per altra banda hauria de de ser lògic, només nosaltres estam presentant un projecte de país i un programa. Els altres diuen i fan coses per quedar bé a la TV, però sense contingut».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris