nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Pinochet no hi haurà de ser present quan es llegeixi la sentència sobre l'extradició

El Govern central nega haver donat ordre a la Fiscalia britànica de no recórrer

102408

Un moment de la intervenció de Margaret Thatcher.

L'exdictador Augusto Pinochet no haurà de ser present demà quan el jutge Ronald Bartle, encarregat del judici d'extradició del general cxilè a Espanya, comuniqui la sentència que decidirà la sort del senador vitalici. Així ho dictaminà ahir el magistrat anglès, qui justificà la seva decisió en els problemes de salut de l'exdictador.

La defensa d'Augusto Pinochet presentà certificats mèdics per corroborar que la salut del general xilè desaconsella la seva presència en la vista. Un dels metges de la defensa al·legà que el general ha patit dos vessaments cerebrals i, per tant, no està en condicions d'anar davant el Tribunal.

El magistrat Ronald Bartle farà públic demà la sentència que decideixi la sort de l'exdictador xilè. En el cas que la decisió del jutge sigui contrària a l'extradició de Pinochet, la Fiscalia britànica "representant d'Espanya" té la possibilitat de recórrer davant l'Alt Tribunal de Justícia. En cas contrari, també la defensa de Pinochet té el dret a acudir davant el Tribunal Suprem d'Anglaterra i Gal·les, i com a darrera opció, a la Cambra dels Lords.

Mentrestant, l'Audiència Nacional remeté a la Fiscalia britànica un escrit en el qual reitera la sol·licitud que si la decisió fos contrària a l'extradició de Pinochet, la sentència serà recorreguda.

Aquesta petició coincidí amb el desmentiment del Govern, que assegurà que l'Executiu no ha anul·lat l'ordre de Garzón de recórrer en el suposat que la Justícia britànica decidís rebutjar l'extradició de Pinochet.

Així, el portaveu del Govern, Josep Piqué, desmentí ahir «rotundament», en declaracions efectuades en els corredors del Senat, que l'Executiu d'Aznar hagi anul·lat l'ordre de Garzón, ja que, argumentà, des del punt de vista del procediment «això no és possible», ja que el Govern espanyol no és part en aquest procés.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris