muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín:
13°

Chirac reitera davant les Corts el compromís de França contra ETA

El president gal destaca la relació «excepcional» hispanofrancesa

103368

Jacques Chirac va intervenir en un ple extraordinari de Congrés i Senat.

El president de la República Francesa, Jacques Chirac, reiterà ahir davant un ple extraordinari del Congrés i del Senat «el compromís de França de mantenir-se al costat d'Espanya en el seu combat contra el terrorisme cec».

Interromput per un aplaudiment dels diputats i senadors reunits en aquesta sessió solemne de les Corts, Chirac afegí que «no és possible acceptar cap forma de recurs a la violència quan totes les vies democràtiques es troben obertes a l'acció política en un país civilitzat i obert a l'expressió de les opinions».

El president del Congrés dels Diputats, Federico Trillo, al qual acompanyà en la tribuna la president del Senat, Esperanza Aguirre, aprofità el seu discurs per «agrair a França i a les seves institucions el suport que ens han prestat en la nostra lluita contra els enemics del sistema democràtic».

Trillo destacà que «la coordinació i cooperació entre els dos països en un assumpte de terrorisme ha estat exemplar i ha donat esplèndids resultats que, en part, han fet possible l'esperançador procés en el qual ara ens trobam».

En la seva intervenció, que és la primera que realitza un cap d'Estat europeu en sessió conjunta de les Corts, Chirac es dirigí a «tot el poble espanyol» per transmetre'l, «de part del poble francès, un missatge d'amistat i de solidaritat i un missatge de fraternitat».

Chirac definí la situació com la d'«amistat de dos veïns que molt sovint varen ser rivals i ara es troben units en el projecte europeu». En el seu discurs, també al·ludí als litigis davant els dos estats, que «amb massa freqüència enterboliren les nostres relacions». En aquest sentit, recordà el tema de la pesca, «que durant llarg temps constituí una font de greus incidents». Assenyalà que s'ha creat una comissió mixta per organitzar les campanyes de pesca, que constitueix una «buena il·lustració de la qualitat del diàleg que han sabut instaurar espanyols i francesos».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris