algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

El jutge no veu cap delicte en la tragèdia de Biescas i arxiva el cas

Els advocats dels afectats per la riuada recorreran contra l'arxivament de les diligències penals

El jutjat d'instrucció número 1 de Jaca acordà el sobreseïment de les diligències obertes per la tragèdia del càmping de Las Nieves de Biescas, en la qual moriren 87 persones el 1996, informaren fonts jurídiques.

El titular del jutjat Mariano Fustero sosté en un acte datat el 4 d'octubre que no hi ha indicis de delicte ni de responsabilitat penal de l'administració autonòmica aragonesa ni de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre.

La Fiscalia d'Osca remeté el passat mes de setembre al Jutjat un informe en el qual demanava així mateix el sobreseïment provisional de la causa en descartar l'existència d'indicis de delictes.

Les acusacions particulars de les víctimes consideren que es pogueren cometre diversos delictes, entre altres de prevaricació i imprudència, per part del Govern d'Aragó i la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE).

En l'acte del jutge, explicaren les fonts jurídiques, es deixa oberta la via contenciosa administrativa i civil als afectats per reclamar indemnitzacions pels danys patits per les víctimes.

Així podrà continuar el procediment obert pels advocats de les víctimes en el contenciós contra l'administració autonòmica i la CHE, per reclamar el pagament d'indemnitzacions entorn als 3.500 milions de pessetes.

Pels advocats de les víctimes, en la concessió de la llicència d'explotació del càmping pogué haver-se comès un delicte de prevaricació i imprudència per permetre la seva instal·lació en la zona on es produí la riada el 7 d'agost del 1996.

Després de conèixer-se l'acte, els advocats dels afectats per la riuada anunciaren que recorreran l'arxiu de les diligències penals sobre la causa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris