algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Breus

• TRIBUNALS

Xile recupera bona entesa amb Madrid Els enviats especials del Ministeri d'Afers Estrangers xilè presentaren un detallat informe al ministre, Juan Gabriel Valdés, sobre les seves gestions a L'Haia, on es varen entrevistar amb el president i el secretari del Tribunal de Nacions Unides, i a Madrid, on es varen reunir amb representants del Ministeri d'Afers Estrangers espanyol i es produí «una bona entesa», segons el diari xilè «El Mercurio».EP.

Aznar: «No podem donar lliçons a Xile» El president del Govern espanyol, José María Aznar, assegura en una entrevista que avui publica el diari convservador francès «Le Figaro» que Espanya és una «democracia massa jove» com per donar lliçons a Xile o a cap altre país d'Amèrica Llatina sobre dictadors. «Respect totalment la independència de la justícia», afirmà, en ser demanat sobre les reticències de les autoritats espanyoles davant la idea d'un judici a Espanya de l'exdictador xilè Augusto Pinochet. «Mai no donaré lliçons a Xile o a cap altre país d'Amèrica Llatina, una regió del món que va pertànyer a Espanya», subratllà Aznar. «La democràcia espanyola és massa jove per això», afegí.EP.

• POLÍTICA

Els «maquis» volen reconeixement Prop de 25 exguerrillers (maquis) que, després de la Guerra Civil Espanyola de 1936, continuaren combatent el franquisme es reuniren ahir a València per reivindicar, a través d'una proposició no de llei, la recuperació de la memòria dels lluitadors antifeixistes que mantingueren la resistència armada contra la dictadura, segons digué ahir un membre de l'organització de l'encontre, Joan Barceló. EP.

Sobre política lingüística El director general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Lluís Jou, considerà ahir que el marc legislatiu actual «és l'idoni» perquè el català sobrevivesqui en la televisió, davant la competència dels grans idiomes com el castellà i l'anglès. Jou no volgué opinar sobre la proposta del PSOE-PSC d'emetre en castellà un dels canals digitals de la televisió catalana.EP.

IC acusa el PP de tancar cas Santander El diputat d'Iniciativa per Catalunya (IC), Joan Saura, acusà ahir el Govern i el Fiscal General de l'Estat, Jesús Cardenal, de pretendre tancar el delicte fiscal «més greu de la Democràcia» comès amb les «cessions de crèdit» emeses pel Banco Santander, donant instruccions al fiscal i a l'advocat de l'Estat per tal que proposessin el sobreseïment de les investigacions.EP.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris