muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Compromís sense reserves entre Aznar i Chirac per doblegar ETA

El president espanyol afirma que no es pot transigir ni negociar amb la banda

61672

José María Aznar, i el cap d'Estat francès, Jacques Chirac, a la Moncloa.

El president del Govern espanyol, José María Aznar, i el cap de l'Estat francès, Jacques Chirac, expressaren ahir un compromís «sense reserves» per «doblegar» la banda armada ETA que, a judici del francès, «no pot canviar» perquè es fonamenta en una base «autèntica, política, moral i igual a ambdós costats de la frontera».

Aznar mostrà el seu «compromís clar» contra els fenòmens terroristes en la UE, que «s'han d'anul·lar», sense «transigir, ni negociar, ni donar facilitats o avantatges», mentre el cap de l'Estat francès negà «legitimitat» al projecte d'ETA.

El projecte polític d'ETA «és terrorista i no pot tener legitimitat», va dir Chirac en ser demanat en una conferència de premsa conjunta sobre la iniciativa que té aquesta organització de cercar la independència d'Euskal Herria, inclosa la part francesa.

Després de rebre el suport de Chirac en les mesures del Govern en el procés cap a la pau a Euskadi, Aznar criticà que, des d'algunes formacions polítiques es vulgui tornar repetidament «a la teoria del conflicte» quan, per altre costat, «es parla de normalitat» en la societat basca.

El cap de l'Executiu lamentà, a més, que la iniciativa per fer tornar els membres d'ETA que són a l'estranger sense causes pendents ha trobat «desgraciadament» algunes «dificultats per persones o grups que l'haurien d'haver facilitada».

No obstant això, matisà que «és una iniciativa molt interessant que està produint resultats i, en el futur immediat, en donarà més: feim camí en caminar i el continuarem fent». D'altra banda, Aznar aprofità la roda de premsa conjunta amb Chirac per afirmar que les relacions entre Espanya i França viuen un moment «òptim», i desitjà que es prolongui en el futur.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris