nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

Breus

• Política

Programa electoral del GIL El Grup Independent Liberal (GIL) presentarà un programa electoral «concís i directe» amb 22 punts en què es comprometrà a aconseguir que es facin efectius «per als espanyols de carrer» els drets constitucionals a l'habitatge, al treball, a la sanitat i a l'ensenyament. La formació liderada per Jesús Gil y Gil explica que no aspira «encara» a la Presidència del Govern, sinó convertir-se en el representant del «vot útil capaç d'exigir i aconseguir permanentment les reivindicacions més importants dels espanyols que avui són impossibles davant l'actual sistema corrupte i de conveniència». E.P.

Gordillo, nou president del PP de Ceuta Pedro Gordillo, director provincial del Ministeri d'Educació i Cultura (MEC), es convertí ahir en el nou president del Partit Popular de Ceuta en rebre la seva candidatura, única presentada en el VII Congrés Regional del partit, el suport de 119 dels 129 delegats que han exercit el seu dret al vot, cosa que representa el 92'25 per cent, mentre que s'han registrat 10 vots en blanc (el 7'75 per cent). Pedro Gordillo substitueix el fins ara president regional del PP, Ricardo Muñoz, després del consens aconseguit a Madrid amb la direcció nacional del partit per presentar una sola candidatura. E.P.

Fraga, reelegit Manuel Fraga va ser reelegit ahir president del PP de Galícia amb un suport del 93'8 per cent dels vots emesos. La llista del fundador del PP rebé 1.152 vots a favor dels 1.228 emesos, per 59 en blanc i 17 nuls, amb l'absència de vots en contra. El secretari general del PP i el ministre d'Educació i Cultura, Javier Arenas i Mariano Rajoy, respectivament, coincidiren a destacar el grau de renovació de l'Executiva del PP de Galícia, així com l'autonomia en l'organització de les llistes. E.P.

• Catalunya

Aniversari del naufragi de Banyoles Divendres que ve 8 d'octubre es compleix el primer aniversari del tràgic naufragi d'una embarcació d'esbarjo a l'estany de Banyoles (Girona) en què varen morir 21 dels 144 jubilats francesos de la localitat francesa de La Rochelle, que estaven gaudint d'unes vacances a Catalunya. El naufragi de Banyoles es va convertir finalment en un dels més importants dels ocorreguts a Europa. El més significatiu va ocórrer el 28 de setembre de 1994, quan es va enfonsar el ferri Estònia a Finlàndia que va provocar 852 morts i 137 supervivents. E.P.

• Euskal Herria

Continua la violència El regidor del PSE-EE a l'Ajuntament de Tolosa (Guipúscoa), Óscar Renedo, l'habitatge del qual va ser atacat la matinada d'ahir amb pedres i còctels molotov, afirmà ahir no entendre com es pot parlar de la pau i després fer tot el contrari. Per l'únic regidor socialista del Consistori de Tolosa, els atacs radicals són el mètode que utilitzen «alguns salvatges» per atemorir els qui no pensen com ells. L'atac a l'habitatge de l'edil socialista afectà la porta del domicili, que durant els darrers dies ha estat vigilat per l'Ertzaintza a causa dels incidents registrats a la localitat guipuscoana arran de la mort de l'expresoner d'ETA Esteban Nieto. E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris