algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Breus

• LLENGUA

L'acord del cinema, simbòlic El president de la Generalitat, Jordi Pujol, afirmà ahir a Sant Cugat del Vallès que l'acord del cinema amb les empreses distribuïdores té un valor «simbòlic» i que és més qualitatiu que quantitatiu. Pujol assenyalà que és més important des d'un punt de vista lingüístic la penetració a les ràdios i televisions locals perquè ha arribat a molta gent però el cine, encara que arriba a molta menys gent, té el valor que el català hi estigui present.E.P.

• AFERS EXTERIORS

Els segrestats a Equador, alliberats aviat Els dos espanyols segrestats a Equador podrien ser alliberats en breu si es confirma que el mòbil del segrest va ser econòmic, segons afirmà ahir el diari El Comercio, que cita un alt oficial de l'Exèrcit, que preferí mantenir l'anonimat. «Així es confirma la hipòtesi que el segrest va ser per finalitats exclusivament econòmiques, perquè els segrestadors mantindrien als set tècnics de la City per negociar». Davant l'eventualitat de l'alliberament dels espanyols, els militars estan en estat de màxima alerta, ja que «és possible que apareguin per qualsevol camí de Llac Agre i Tarapoa», subratllà el rotatiu.E.P.

Alliberat l'ostatge espanyol a Colòmbia L'Exèrcit d'Alliberament Nacional posà divendres en llibertat l'espanyol Óscar Julián Arboleda, un dels 38 ostatges que segrestà el passat 30 de maig en una església de la ciutat de Cali, en el nord-oest de Colòmbia. Segons anuncià el cap del servei de Defensa de Cali, Nelson Caicedo, Arboleda va ser alliberat en una zona muntanyosa a Jamundi, a 480 quilòmetres al sud-oest de Bogotà, i entregat a una comissió humanitària dirigida per funcionaris de l'esmentada oficina. E.P.

• POLÍTICA

Pacte de Govern PSE-EE i PP El batle de Sant Sebastià, el socialista Odón Elorza, confirmà ahir que ja està tancat el pacte de Govern entre el PSE-EE i el PP a l'Ajuntament donostiarra, així com el repartiment definitiu de regidories. Elorza explicà que dimarts que ve firmarà el decret de nomenaments dels delegats, de manera que aquell mateix dia els nous càrrecs del PP participaran a la Comissió de Govern. E.P.

• PROTESTES

Justícia a les relacions nord-sud Integrants de l'ONG Col·lectiu amb els Pobres de la Terra s'emmordassaren per torns ahir a la Rambla de Barcelona per demanar justícia en les relacions nord-sud. Durant tot el dia, voluntaris de l'ONG han estat per torns emmordassats i lligats de peus i mans per aconseguir cridar l'atenció als transeünts. Un dels organitzadors, Víctor García, declarà que d'aquesta manera «impactant» pretenen que «la gent prengui consciència d'una situació a través d'una imatge» perquè «vivim en una societat on les imatges de pobresa deixen d'escandalitzar».E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris