algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

La Policia gal·la creu que ETA volia atemptar contra un edifici emblemàtic

Piqué assegura que «no es pot descartar un retorn de la violència de la banda»

Les hipòtesis sobre per què volia ETA les vuit tones de dinamita robades la matinada de dimarts passat a la localitat de Plevin, de la Bretanya, se succeeixen. La Policia francesa, que continua cercant cinc tones d'explosiu, suposà que els volia per atemptar contra un edifici públic o emblemàtic, mentre que el ministre de l'Interior, Jaime Mayor Oreja, confirmà que les forces de seguretat sospitaven, entre altres supòsits, que la banda estava preparant un atemptat a Madrid. Mentrestant, va ser detingut un tercer independentista bretó en la investigació del robatori.

Fonts de la lluita antiterrorista francesa confirmaren que s'està treballant amb la hipòtesi que ETA volgués la dinamita robada per portar a terme un gran atemptat a Espanya contra un edifici públic o emblemàtic. No és molt probable que els terroristes hagin robat una càrrega tan gran d'explosius per fer accions puntuals petites. En aquest mateix sentit, es pronunciaren fonts antiterroristes espanyoles, els qui asseguraren que si ETA volgués realitzar un atemptat no necessita tants explosius, sinó que amb una pistola seria suficient.

El ministre d'Indústria i portaveu del Govern, Josep Piqué, afirmà ahir que «no es pot descartar un retorn a la violència fins que ETA no deixi definitivament les armes». En qualsevol cas, Piqué assegurà que la política del Govern en el procés de pau no ha sofert cap canvi després dels successos dels últims dies.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris