nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

Pujol i Maragall s'acusen de falta d'idees per governar Catalunya

En el debat entre els set principals candidats, aquests aprofitaren per exposar les seves propostes

El president de la Generalitat i candidat de CiU, Jordi Pujol, i el seu principal adversari, el socialista Pasqual Maragall, s'acusaren mútuament de no tenir propostes i missatges en el debat emès ahir vespre per TV3, del qual sortiren satisfets.

Pujol afirmà que no ha vist en el debat i especialment en Pasqual Maragall, «cap projecte alternatiu» i digué que li ha sorprès «la manca de resposta que ha donat Maragall a la proposta de pacte fiscal». Pujol acusà la resta de candidats de presentar una Catalunya «no real».

Per la seva part, Pasqual Maragall assegurà que en el debat «ha quedat en evidència que hi ha una etapa que s'acaba i una que comença», i assenyalà que ha vist «un president de la Generalitat en funcions que no té missatge i que ha estat a la defensiva».

Maragall es mostrà convençut que si al 17-O hi ha una alta participació, es materialitzarà un «canvi exemplar». Maragall tornà a reclamar un debat cara a cara amb Jordi Pujol, el que el president de la Generalitat tornà a rebutjar «a no ser que la resta dels candidats es posin d'acord perquè, si no fos així, es llançarien damunt nosaltres i dirien que és un atac al pluralisme». Els altres candidats que hi participaren foren Alberto Fernández Díaz (PP), Josep Lluís Carod Rovira (ERC), Rafel Ribó (IC), Antoni Luchetti (EUiA) i Elisenda Forés (Els Verds).

Mentre Fernández Díaz centrà el seu discurs en el bilingüisme i a mantenir l'actual relació entre Catalunya i Espanya, Carod Rovira i Forés defensaren l'autodeterminació, la república i la confederació dels Països Catalans i Rafel Ribó i Antoni Luchetti tragueren diverses vegades el Pacte de Progrés de les forces nacionalistes i d'esquerres a les Balears com a model.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris