algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

PNB i EA neguen que hagin pactat amb ETA i acusen Madrid de manipulació

Arzalluz reconegué que ETA envià al seu partit una carta amb una sèrie de condicions

81686

Els presidents d'EA i PNB, Carlos Garaikoetxea i Xabier Arzalluz.

Tant el president del PNB, Xabier Arzalluz, com el seu homòleg d'Eusko Alkartasuna, Carlos Garaikoetxea, negaren ahir que les seves formacions firmassin el document trobat per la Policia francesa a l'etarra José Javier Arizkuren, àlies Kantauri. A més, el PNB, a través d'un comunicat, denuncià la «manipulació organitzada pel Ministeri d'Interior» a qui acusà de filtrar el document per fer-lo coincidir amb la reunió entre el lehendakari, Juan José Ibarretxe, i el president del Govern, José María Aznar.

El document en qüestió és una còpia d'un suposat acord que firmaren el PNB i EA amb ETA i que li va ser requisat a Kantauri, cap dels comandos il·legals d'ETA, detingut a París el passat 9 de març. El text arribà de França a l'Audiència Nacional el passat 1 de setembre i va ser remès un dia després a la Guàrdia Civil perquè el traduïssin. El passat 30 de setembre, la Guàrdia Civil retornà al Jutjat la documentació traduïda.

Segons el text, que manca de data, les dues formacions polítiques i l'organització armada es comprometeren a avançar cap a la creació d'una estructura «única i sobirana» que inclogui Euskadi, Navarra i Iparralde. A més, ambdós partits es comprometen a trencar els seus acords amb el PP i el PSOE.

Després de conèixer-se aquest text, Arzalluz negà que la seva formació hagi firmat cap document. No obstant això, explicà que en el mes de juliol de l'any passat, ETA envià al PNB una carta, en la qual posaven una sèrie de condicions, a la qual ells respongueren i, posteriorment, sense mitjançar cap nova resposta per part d'ETA, es produí la declaració de treva.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris