muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

La resolució del judici, que quedà vist per a sentència, se sabrà dia 8

L'exdictador haurà d'anar al tribunal, excepte que doni proves que està malalt

El judici d'extradició de l'exdictador Augusto Pinochet, que se celebra en el tribunal penal Bow Street de Londres, quedà ahir vist per a sentència amb les intervencions finals de la Fiscalia i de la defensa del general xilè. El jutge Ronald Bartle anunciarà la resolució el proper 8 d'octubre, data en la qual Pinochet es veurà obligat a comparèixer en els jutjats a no ser que la defensa presenti un certificat mèdic que al·legui raons de salut que l'impedeixin assistir.

Després de quatre sessions de judici, en els quals el jutge ha escoltat les exposicions de la Fiscalia "que representa Espanya" i de la defensa, la jornada d'ahir es tancà amb la intervenció de l'advocat defensor, Clive Nicholls, qui insistí en el seu intent de convèncer el jutge perquè no tengui en compte els 35 casos de tortures que presentà el fiscal, argumentant que no procedeix la inclusió de nous casos, perquè el 9 de desembre del 1998 el ministre d'Interior britànic, Jack Straw, donà autorització per procedir sobre uns casos concrets i no inclogué els nous presentats per Espanya.

Nicholls destacà que l'extradició no pot seguir endavant perquè la informació enviada des d'Espanya és insuficient «i no pot demostrar els actes dels quals s'acusa Pinochet». En no poder demostrar-se aquests casos, segons Nicholls, la immunitat del general continua.

Una altra de les raons per les quals sosté que Pinochet no pot ser extradit és que en existir només un cas de tortura, el del jove de 17 anys Marcos Quesada Yañez, no se'l pot acusar que aquesta fóra una pràctica sistemàtica i generalitzada, que sí podria fer-li perdre la immunitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris