algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

Breus

• ECONOMIA

Defensa del concert econòmic basc El portaveu del Govern, Josep Piqué, assegurà ahir que l'Executiu defensarà el concert econòmic basc «amb totes les seves conseqüències», i per tant no hi ha un motiu per a la discrepància entre les administracions Central i basca. Piqué apuntà, abans d'inaugurar la II Trobada de la Federació d'Indústries d'Alimentació i Begudes (FIAB), que el concert econòmic basc és «una cosa de tots i respon a un compromís recollit en la Constitució i en l'Estatut de Guernica», i assegurà que «això és acceptat permanentment per les dues administracions». E.P.

• RACISME

Apallissat un jove negre per skins-head Un al·lot català de 14 anys i de pares guineans va ser brutalment apallissat dimarts en un carrer de Sabadell per dos joves amb indumentària i estètica skin, informaren ahir els seus familiars. L'al·lot, A.E., nascut a Sabadell, estudia quart curs d'ESO a l'institut Pau Vila i hagué de ser traslladat a l'hospital de Sabadell amb contusions i cops a les costelles i a la cara i amb hematomes i lesions a tot el cos. Segons la denúncia, l'agressió es produí dimarts quan la víctima es dirigia al seu domicili després d'haver entrenat en les pistes d'atletisme de Sant Oleguer.E.P.

• IMMIGRACIÓ

Interceptada pastera amb 15 il·legals Un helicòpter de la Policia Nacional interceptà ahir una pastera amb quinze immigrants il·legals d'origen magribí a bord, quan estava apunt d'arribar a la costa del municipi de Teguise (Lanzarote). L'embarcació va ser detectada quan s'aproximava a l'illa i va ser conduïda al moll de Teguise, on els seus ocupants varen ser detinguts, assenyaleren fonts policíaques. Els immigrants varen ser traslladats a les dependències de la Comissaria d'Arrecife de Lanzarote per començar els tràmits de repatriació al seu país d'origen.E.P.

• LLENGUA

El PP critica el PSOE El Grup Popular (PP) al Parlament Europeu qualificà de «deplorable» que els socialistes no hagin donat suport a una esmena encaminada a secundar i finançar l'ensenyament de totes les llengües oficials en el territori de la Unió Europea, en el marc del programa Sòcrates. El PP defensà davant del Consell dues esmenes en què sol·licitava a la UE que finançàs els projectes d'ensenyament i aprenentatge d'idiomes estrangers a «totes les llengües oficials en els estats membres de la Comunitat Europea» i que prestàs una atenció especial «a la promoció dels idiomes oficials menys utilitzats i menys ensenyats de la Comunitat». E.P.

• TRANSPORTS

Traçat de l'AVE Madrid-València Els presidents de les comunitats autònomes de Madrid, Castella-la Manxa i València es reuniren ahir a Madrid per posar en comú els seus plantejaments respecte del traçat del futur AVE Madrid-València. En acabar el dinar que compartiren a la seu de la Presidència madrilenya, Alberto Ruiz-Gallardón, José Bono i Eduardo Zaplana coincidiren a assenyalar que tots els traçats possibles per a l'AVE Madrid-València són mereixedors d'estudi. En la conferència de premsa conjunta, els tres presidents assenyalaren que el cost del projecte no està determinat i que variarà d'acord amb el projecte definitiu.E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris