muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Ibarretxe defensa davant Aznar l'acord amb EH i aposta per no tornar enrere

El Govern central convida l'Executiu basc «a participar en la pau»

El lehendakari, Juan José Ibarretxe, defensà ahir davant el president del Govern, José María Aznar, l'acord del PNB amb EH «com un important actiu» per establir un escenari sense violència i apostà per «no tornar enrere» com la millor solució per aconseguir la pau i la normalització política.

Ibarretxe plantejà a Aznar, en una entrevista que es perllongà durant quasi tres hores, la necessitat de crear un nou fòrum que inclogui tots els partits «per parlar sense límits, vetos ni exclusions» i de consensuar un procediment i una agenda per avançar en la normalització política i la pau.

El lehendakari, que llegí una declaració primer en euskera i després en castellà, reconegué que existeixen «diferències» amb el president del Govern en assumptes d'«extraordinària importància» i «per això s'ha de parlar», a la vegada que advocà per passar «d'una cultura de la confrontació a una cultura de l'enteniment». El lehendakari demanà també a Aznar la retirada dels recursos que l'Administració central manté contra algunes normes fiscals basques i ambdós acordaren «aprofundir en els cabals ja oberts per arribar a una possible retirada si així ho sol·liciten l'administració espanyola i la basca». Del seu costat, el portaveu del Govern central, Josep Piqué, convidà l'Executiu basc «a participar activament» de totes les iniciatives que s'han posat en marxa per consolidar la pau i l'advertí que «no només basta parlar de pau o de diàleg», «s'ha de construir les bases» per a una actuació política «normal» a Euskadi.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris