cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

Pryca i Continente es fusionen i creen el major grup europeu d'hipermercats

UGT i CCOO esperen que el nou grup augmenti el nombre de treballadors

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) suspengué ahir cautelarment, amb efectes immediats, la suspensió de la negociació en el sistema d'interconnexió borsari de les accions o altres valors que donin dret a subscripció o adquisició de Pryca i Continente, «per concórrer circumstàncies que poden pertorbar el normal desenvolupament de les operacions sobre els esmentats valors».

La CNMV adoptà la decisió després que les companyies de distribució franceses Carrefour i Promodès, accionistes principals dels centres comercials Pryca i Continente, respectivament, notificassin el seu projecte de fusió mitjançant una oferta pública d'adquisició (OPA) llançada pel primer sobre el segon en termes «amistosos», amb un canvi de sis accions de Carrefour per una de Promodès.

El consell d'administració d'aquesta darrera societat, reunit ahir amb caràcter extraordinari, va recomanar per unanimitat als accionistes de la societat acceptar l'oferta de Carrefour. Les famílies fundadores i els seus socis es comprometeren formalment a aportar els seus títols, fet que permetrà a Carrefour obtenir la majoria del capital diluït de Promodès.

De la mateixa manera, les famílies fundadores de Carrefour i els seus socis es varen comprometre a donar suport a l'ampliació de capital necessari a la Junta General d'accionistes d'aquesta societat, que serà convocada a partir de l'1 de setembre. Paul Louis Halley, president de Promodès, considera que la fusió és «molt oportuna», i és la millor opció possible per a cada un dels socis. Per la seva part, Daniel Bernard, president de Carrefour, ha ressaltat l'ambició comuna de «guanyar junts la batalla mundial del comerç».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris