algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Govern i PSOE coincideixen que el darrer comunicat d'ETA és una crítica al PNB

Ambdós pensen que la banda li retreu l'ambigüitat i l'incompliment d'acords

El portaveu del Govern, Josep Piqué, assegurà ahir que el comunicat que difongué dissabte la banda ETA és un clar retret a les suposades «contradiccions» en què incorren els nacionalistes bascs en el procés de pau i constata el fracàs de l'estratègia dissenyada envers el Pacte de Lizarra. Josep Piqué afirmà que aquesta darrera declaració de l'organització terrorista no és adreçada al Govern d'Espanya ni a la societat espanyola ni a les seves institucions democràtiques sinó, en un to admonitori, als partits bascs per subratllar les contradiccions en què incorren.

«És evident que hi ha contradiccions i posicions diferents en els partits nacionalistes democràtics bascs, però no correspon al Govern incidir sobre aquestes contradiccions i divisions», afegí, i insistí a continuació que el comunicat d'ETA es dirigeix al món nacionalista com a «garant del procés». Ells "continuà" cercaven una dinàmica política a partir del Pacte de Lizarra que la societat basca s'ha encarregat de desmuntar a través de la seva expressió electoral, en què han demostrat la seva opció pel pluralisme, pel respecte a les regles de joc i a les institucions». En aquest sentit, subratllà que en aquest nou comunicat, que «segueix una línia coherent» amb altres manifestacions d'ETA, es fa una valoració «molt negativa» del paper que desenvolupa en tot aquest procés però, en línies generals, no aporta «res substancial ni rellevant sobre el que ja sabem».

«Constitueix l'expressió del fracàs de l'estratègia política articulada entorn del Pacte de Lizarra i, per tant, confirma el que hem tingut ocasió ja de comentar des del Govern, i és que ETA i el seu món d'HB, en aquestes circumstàncies polítiques, sembla que tenen por d'afrontar de debò el procés de pau, que des del punt de vista polític les coses no van com ells desitgen i que temen de veres parlar de l'abandonament definitiu de les armes», afegí.

No obstant això, subratllà que el comunicat no suposa «ni un avanç ni un retrocés» en el procés que, segons assenyalà, serà «llarg i complicat» perquè un problema de trenta anys no es resol en quatre dies ni en uns mesos.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris